CARA DOWNLOAD / JOiN MOVIE | HJSPLiT | 7ZiP

CARA DOWNLOAD / JOiN MOVIE | HJSPLiT | 7ZiP

4 161
Salam 1Malaysia Semua
Pepagi ni ammboi nak bercerita, pasal cara nak download movie dan joinkan (gabungkan) movie tu selepas anda siap download. Post ni hanya untuk yang tak tahu lagi jer. Kalau dah tahu sila kasi tunjuk ajar kepada ammboi kot-kot mana-mana ada silap. Biasalah, movie yang diupload biasanya diorang dah kerat-kerat bagi kecik sikit. Mudah sikit nak upload kan. Tapi takdela sampai kerat 40 macam Kasim Baba kena tu. Hehehe.
Kita Mulakan Dengan Cara Nak Download
Nak download korang boleh guna cara manual. Manual? Download satu-satu tanpa sebarang software sokongan. Kalau guna software tu macam mana? Korang boleh guna IDM – Siap Crack (Internet Downlaod Manager) atau DAP (Download Accelerator Plus). Kedua-dua software ni boleh memudahkan / mempercepatkan kelajuan download korang. Tapi ammboi biasa guna Firefox jer. Tu pun dah cukup. Klik and download jer. Selesai satu-satu.

Siap Download Nak Join File Pulak
Biasanya file movie yang ada dalam alam maya ni dah dikerat-kerat untuk memudahkan proses meng’upload’ dan download. Jadi sebelum korang dapat tengok movie tu korang kena ‘gabungkan’ dulu file berkenaan.
Contoh file yang dikerat-kerat ni ada tanda .001 atau .part1 kat belakang sekali. Itu maknanya korang kena gunakan HJSPLiT (link 2) untuk file .001 manakala gunakan 7zip / Winrar untuk file yang bertanda .part1.
Contoh? 
Nama file macam ni :
khurafat_2011_dvdrip.001 ——>> GUNA HJSPLIT

klik kanan atas file .part1 pastu select extraxt file (pastikan semua file dia ada dalam 1 folder)

klik keep broken file pastu OK la. tunggu sehingga selesai. pastu LAYAN!
khurafat_2011_dvdrip.part1 ——>> GUNA 7ZIP / WINRAR

korang buka hjsplit yang didownload tadi. hjsplit ni tak payah install pon. pastu klik JOIN

klik kat input file – pastu pilih file yang korang nak join. yang ada tanda .001. pastu tekan start – tunggu sehingga selesai. kemudian LAYAN!

Ok, dah jelas kan?