MANA IKLAN NUFFNANG | NUFFNANG PILIH KASIH?

| 07/03/2011 | 15 Comments
…..kenapa dengan nuffnang? Tak sudikah mempamerkan iklan di blog aku? Letih dah berminggu-minggu, berbulan-bulan takde income masyuk nih. Alahai, macam-macam cara dah cuba, macam-macam trik dah guna untuk menarik perhatian nuffnang menghadirkan diri seterusnya sudi menghadiahkan sekeping dua iklan. Malasnya aku nak berblog…takde mood langsung. Iklan takde, buat apa aku nak blogwalking (bw)……Nak tutup blog lah……

Mesti ada yang pernah alami kes diatas kan. Namun itu bukannya masalah buat ammboi. Takde istilah merajuk, atau membawa diri dek kerana income takde. Blog tetap berblog, apa yang ammboi nikmati sekarang, “……..berblog ni memberi kenikmatan yang tak terkata, apatah lagi selepas beralih alih kepada domain .Com…” Jangan kata ammboi sedap dok diam walau iklan takde sebab dah banyak kaut untung sebelum ini. Takde untungnya. Setakat nuffnang kasi untuk alas perut pun alhamdulillah, terima kasih banyak-banyak.
Yang penting, Ammboi.Com terus jalan, dan ammboi mula rasa diri ini semakin ‘bolehla’ berblog tu. Nak kata pandai memang ammboi tak pandai. Yela, macam ammboi tulis tadi…bolehla…..
“……Jangan dok tiru gaya otai yang sememangnya korang perlu meningkatkan berkali-kali ganda lagi usaha untuk capai tahap mereka. Takdelah hari-hari dari bukak aje mata terus berblog sampai larut malam, target income beratus beriban sebulan…last-last habuk pun tarak terus jem tak mahu jalan……”
Perkara yang menjadi tanda tanya bagi ammboi sekarang ialah ramai blogger baru (ammboi pun baru jugak) menfokuskan blog untuk JANA PENDAPATAN. Fokus mereka macam dah lari daripada tajuk asal, blog mampu menjana PENDAPATAN SAMPINGAN. Tu pun kalau korang glamour, memiliki blog yang menarik dan semestinya blog korang boleh betul-betul menjana pendapatan. Tapi ammboi harap, lebih ramai yang cuba memahami konsep BLOG MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN lah. Jangan dok tiru gaya otai yang sememangnya korang perlu meningkatkan berkali-kali ganda lagi usaha untuk capai tahap mereka. Takdelah hari-hari dari bukak aje mata terus berblog sampai larut malam, target income beratus beriban sebulan…last-last habuk pun tarak terus jem tak mahu jalan.
Dulu pun ammboi juga sesat sama, sekarang….nuffnang tak kasi pun takpa… Kalau nuffnang kasi? Alhamdulillah…..lepas bil broadband aku….. heheheehe….
DAFTAR NUFFNANG DI SINI
p/s : blog kerana minat, takde income dok senyap-senyap………..
note: pic nuffnang from sini

Category: ADMIN

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. martos says:

    Sabarlah dulu, korang sabar disayang Tuhan

    ziarah balik ya click here
    semangat tetap!!!!

  2. kakchik@ella says:

    Rilek arr dik. KC pun last masyuk bulan Januari aritu.

    tapi tak kesahlah .. rezeki ada d tmpt lain juga, kan. hihi

  3. ammboi.blogspot says:

    @kakchik@ellaheh heh…xdehal punya kak..
    cuma ammboi fenin tgk blogger baru (walaupun ammboi pun baru jugak) dok fikir bab income…..

  4. Isteri Yang Comel says:

    TAK KESAH LAH TAK DAPAT INCOME PUN, JANJI ENJOY BILER BERBLOGGING NIE.. IEB KLU STU GARI TAK BUKAK BELOGN DAH RASA RINDU DAH.. NGEH3

  5. DaHLia says:

    "ramai blogger baru (ammboi pun baru jugak) menfokuskan blog untuk JANA PENDAPATAN. Fokus mereka macam dah lari daripada tajuk asal, blog mampu menjana PENDAPATAN SAMPINGAN."

    Agree with this..disebabkan benda camginilah kuar memacam cara mudah nak tarik trafik dsb. Tapi tak pernah nak mengaku berblog sebab duit.. Rasa loya dengar ayat tu..

    Ammboi, da tukar domain, tukar tak domain dalam nuffnang? Kena tukar tau dalam blog manager tu, bukannya dia akan tukarkan direct 😀

  6. i am S!L4H.. says:

    hehe.
    psss
    sy dh dok senyap2. shhhhhhh

  7. pneumedic says:

    wow..ammbboi dah paki domain sendiri ek…bagus ni..hehe

  8. ammboi.blogspot says:

    @Isteri Yang Comelhahaha.. betul tu… idup blog!…

  9. ammboi.blogspot says:

    @DaHLiabetul la..ammboi x kata x nak duit, tp depa ni dok fikir mesti dapat duit dari blog..tak dapat maka xde maknanya blog….

  10. ammboi.blogspot says:

    @martosok mr. martos, sabar dah la ni…hehehe..

  11. ammboi.blogspot says:

    @i am S!L4H..hehehe..syp je ke? ok ler tu.. sama-samalah kita usha mn ptt yer…

  12. ammboi.blogspot says:

    @pneumedicpneumedic pon boleh tukar gak.. lg best dpd sblm ni.. bkn menunjuk2… tp feeeeeelll tu yg naiknya…

  13. Ogy says:

    samalah…pernah gak merajuk dgn nuff..tapi then pk balik..dulu2 tak letak iklan..berblog dgn hepi je..takde teensen2..so rs dh lari niat nk berblog tu bila letak nuff….skrg tak kisahlah..ade rezeki alhamdulillah….takde..takpele…janji dpt berblog

  14. AdiSuda says:

    hehhhh..stju..ahaha..^_^

  15. jomsantaisekejap says:

    kalau tujuan utama untuk menjadikan blog tu sebagai blog menjana pendapatan maka rasanya kenalah pelbagaikan cara, bukan setakat dengan nuff saja sebab banyak lagi program pendapatan sampingan yang boleh anda dapat melalui blogging seperti sistem affiliate, google adsense, hb dan lain-lain selagi ianya tidak bercanggah dengan nuff punya term…
    Good Luck

Leave a Reply

Your email address will not be published.