KLServer

STREAMYX COMBO | ALAHAi CiK STREAMYX… KENAPA KO LEMBAB SANGAT?

| 29/03/2011
Salam 1Malaysia Semua
3 hari ammboi tak tulis post baru. Hari sabtu dan ahad harapkan post autopublish jer. Tapi ammboi masih sempat blogwalking kan. Jejak korang ammboi tetap balas. Tapi…pada suatu hari, ammboi mula rasa internet kat rumah ammboi makin slow lah. Rasa dengan siput sedut (nak cover ayat siput babi takut melampau sangat) pun beliau lagi laju. Bayangkan, kejap connect, kejap jer dia putus. Pastu nak reconnection nya pula melampau punya susah. Apa kes ni?

Ammboi tahu, TM NET Streamyx Combo ni memang dah banyak berjasa pada ammboi dan keluarga sejak berpindah ke Putrajaya nih. Walaupun dengan harga RM60/month, ianya tetap mampu memberikan service terbaik (sebelum ini) dan sekarang ianya makin merudum. Sekarang tu ammboi boleh katakan dalam tempoh 2 -3 minggu ni la.
Apakah sebabnya heh?
Mungkin ker……
1. Tsunami kat Jepun nun ke? Khabarnya kabel rosak? Ada kena mengena dengan kereta kabel ke?
2. TM Net memang slow? yeke?
3. Ammboi dah terlampau blogwalking? Sampai overlimit? Kata UNLIMITED?
4. Ko lambat bayar ler ni… pakai nak laju….bayar lambat macam cipan…..Grrrr…..
p/s : mana jawapan korang untuk ammboi……? tolong jawab sikit.

Tags: ,

Category: TEKNOLOGI

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cik Yana says:

    Peliknye. Kenapa semua orang merungut Streamyx slow? Cik Yana tak pernah ade masalah pun dengan Streamyx. Cuma kadang kalau time hujan die lambat cket, tu pun ok lagi on9.

    Entry terkini: Tulis Nota dan Dapat LipIce Percuma!!! :)

  2. KUREKURE COMEL says:

    hehehe..sbb ada masalah kabel dlm laut la…

    sbb tu lmbat ckit…
    tak pun speed slow kot..hihihi…

  3. kakyon says:

    kakyon nya pun slow.dah komplen, katanya ada kaitan ngan no1.jawapan yg tepat agaknya no2..hehe

  4. ammboi.blogspot says:

    @Cik Yana – mmm..ammboi pun x pernah ada mslh dgn streamyx sblm ni.. ni jer.. tu yg sedey tu…

  5. ammboi.blogspot says:

    @KureKurecomel – hehehhe…yela kot…

  6. MagikaKotak says:

    streamyx ni terlalu monopoli,sbb tu service x bagus..kalau la ada byk persaingan,mesti service ngan harga leh dpt yg terbaik dan murah..hehe

  7. ammboi.blogspot says:

    @KakYon – heh heh… pastu apa tindakan kakyon… kalo ammboi macam xde pilihan lain dah selain streamyx…

  8. ammboi.blogspot says:

    @MagikaKota – betul tu..ammboi sokong.. kalaulah ada kan..
    maxis – celcom – digi – yes…? depa tak ok ker?

  9. chentaNUYU says:

    dia x bg ammmboi berbelog tu hehe

  10. ammboi.blogspot says:

    @chentanuyu – hehe…yekot…
    tenet pon tau menyampah dgn ammboi kot…

  11. putra suki says:

    hai kak.. strimyx slow ya? biasa la org nk bniaga. huhu. tp ksian jugak kat pngguna kn? bayar mahal2 tp line mcm siput. hihi. apa2 pun sabar yup. (^_^)