TUTORIAL MENONTON BOLA LIVE STREAM

TUTORIAL MENONTON BOLA LIVE STREAM

3 71

Salam 1Malaysia Semua | Korang yang ada masalah untuk menonton siaran langsung bolasepak kini tak payah risau. Anda tak perlu terbeban lagi dengan bayaran perkhidmatan televisyen berbayar dan tak perlu jugak melabur untuk minum kat kedai mamak. Cuma dengan internet connection kini korang sudah boleh menonton perlawanan LIVE STREAM dari mana-mana sahaja.

Bagaimana caranya? Ok, mudah sahaja. Kini sudah banyak blog telah menyediakan saluran LIVE STREAM ni. Kalau korang malas dah search, hanya perlu klik menu kat atas “Bola LIVE Streaming” jer. Amm juga ada menyediakan LIVE STREAM. Cara untuk menontonnya, anda perlu pastikan hari – masa – perlawanan berkenaan. Contohnya macam dibawah.

Langkah demi langkah menonton LIVE STREAM :

  1. Pastikan anda dah set ‘time zone’ – jika di Malaysia +8 la.
  2. Tengok senarai perlawanan. Jika ada perlawanan yang anda mahu tonton pastikan masa LIVE STREAM berkenaan.
  3. Klik pada ‘video’. Jika perlawanan masih belum berlangsung, tiada link akan keluar. Anda boleh pilih saluran mana yang anda mahu tonton.
  4. Selamat menonton yer.