CARA MENONTON PERLAWANAN LIVE STREAMING MALAYSIA VS LIVERPOOL

| 16/07/2011 | 3 Comments

LIVE STREAMING MALAYSIA VS LIVERPOOL | Masih ramai lagi yang tidak tahu untuk bukak LIVE STREAMING VIDEO. Tambah kalut kalau ada yang bertanya masa perlawanan sedang berlangsung. Sapa yang nak melayan kan. Hehehe.. Ok, disini ammboi ada terangkan lebih detail sikit macamana nak bukan video live streaming tu. Baca perlahan-lahan tau.

Perkara pertama yang anda perlu buka adalah tab Bola LIVE Streaming yang ada kat atas tu. Atau KLIK JER KAT SINI.

STEP 1 : Apabila dah buka halaman tu, korang kena pastikan time zone yang terpapar tu adalah GMT +8 (waktu Malaysia) – SILA LIHAT GAMBAR DIBAWAH NO 1.

STEP 2 : Tengok senarai perlawanan. Ada tak yang korang nak. Contoh untuk petang ini adalah perlawanan MALAYSIA VS LIVERPOOL – LIHAT GAMBAR DIBAWAH NO 2.

STEP 3 : Anda klik la pulak kat VIDEO tu. Satu paparan akan keluar dibahagian bawah. LIHAT GAMBAR DIBAWAH NO 3.

STEP 4 : Ada nampak senarai link kan? Kalau tak nampak memang tenet korang slow la. Kalau nampak korang pilihlah nak menonton yang mana. Jika rasa video yang korang bukak tu berat atau tak memuaskan cubalah untuk test link yang lain pula.

STEP 5 : Jika video dah keluar… SELAMAT MENONTON DIUCAPKAN. Jika tidak? Mungkin tenet slow atau Media Player dalam PC / DESKTOP ada bermasalah.

Ok, itu jer yang ammboi sempat cerita dalam masa yang suntuk nih. Masa perlawanan ada lagi dalam sejam lebih. Cuba-cubalah dulu test mana-mana perlawanan yer. Jika tak tahu sila komen kat bawah. Insyaallah ammboi akan balas secepat mungkin.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: SUKAN

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. harrazdani says:

    sib baik ada live petang ni..huhuhuh

Leave a Reply

Your email address will not be published.