KLServer

PROTON VIP PROGRAM MY PROTON MAKEOVER | PELUANG UNTUK BAIK PULIH KERETA LAMA ANDA

| 11/09/2011

PROTON VIP PROGRAM MY PROTON MAKEOVER | PELUANG UNTUK BAIK PULIH KERETA LAMA ANDA | My Proton MakeOver memberikan kereta anda peluang untuk menjalani proses baik pulih oleh unit R3 Proton Motorsports Division. Program tersebut bertujuan menghargai pelanggan yang telah memberi sokongan terhadap Proton sejak 26 tahun lalu.

Pengarah Urusan Kumpulan Proton, Datuk Seri Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, My PROTON Makeover memerlukan peserta menghantar kisah mereka membabitkan kereta Proton. Lima peserta bertuah akan diberi proses baik pulih ke atas kenderaan mereka. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 28 Disember ini. Maklumat lanjut mengenai program itu, orang ramai boleh melayari laman web: www.protonVIP.com.


Tags: , , , , , , ,

Category: KERETA

Comments (47)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mama tunz says:

    wah..keh join..

  2. mama tunz says:

    nak join ler

  3. jue says:

    macamana nak joint

  4. abdullah says:

    nak join macamana??i guna perdan 96..

  5. abdullah says:

    oo..ok..i try..tapi nama perdana tu still nama arwah pak mertua..sy beli dr dia…biasa la amanah raya lambat sgt..dari 2007..

  6. saifolnizan says:

    mcmne nk joint beb

  7. chintaki lagennd says:

    sya ad iswara tp mmg dh old shool sgt tp msih dlm keadaan tiptop cbb 2 kete ksygan ayh sy walau buruk mcm ane pn tp die ttp slalu bsuh n bwak ke mn je die nk g tp xpnh ad mslah..ptg smlm sya ad bca paper y saga 2 dh di solek mmg cntik sgt…mn th ad rzeki sya igt nk wat kjutan pd ayh sya…huhu..sya tnya jgk dgn die npe npe abh xnk tkr kete..die pn jwp!!abh trlalu syg kn num flat die 2agka cntk dr pdagan mata die..mn th ad ad rzeki dpt wat kjutan wat die!!!hhahaha..sbagai ank nk jgk tgk abh sy 2 epy n brgaya dgn mak sya di dlm kete y dh di MAKEOVER….

  8. shahidi.alias says:

    saya ada proton saga tahun 1990 erobeck banyak berjasa kpd keluarga…nak jual tak seberapa harga……guna ja la..sampai bila2…klu proton makecover dpt membantu alhamdulillah….

  9. syg.bapak says:

    sya ank bongsu bg keluarga..ayah sy ada sbuah proton saga.sudah usang..kurang menyerlah..mngkin boleh menyebabkan kemalangn..tp ayah syg sngt proton saga 2..sy sruh jual dia xnk..mcm2 kngn ayah dngn proton saga 2..hrp proton makeover boleh tolong membantu ayah..

  10. let says:

    saye ader proton saga 1989, cmner nak join

  11. let says:

    saya pn sama, nak jual sayang, mampu baiki sikit2 jer, if proton makeover dpt membantu…wah syukurrrrrrrrrr

  12. ishak says:

    as’kum..sye pon ad proton saga th’hun 1985..mcm mne sye nk join makeover ini.sye tk mampu nk ubh suai proton saga sye..

    • amri0868 says:

      cuba apply..
      link rasanya ammboi ada sediakan..
      sebab contest makeover ni bergantung pd bagaimana kita mengulas pengalaman kita bersama kereta berkenaan…

  13. izam bin saaban says:

    Abah sye ad kte wira sedan..thn 1991…agak2 leh join x?nk join mcm ane ek?

  14. anje1711 says:

    sy ada kete iswara tahun 1997. tapi sy beli second hand dr kedai tahun 2010. klu mcm tu boleh apply ker? dan apa syarat2 nk joint.

  15. Mohd Saufi says:

    mcmmana saya nak joint program my-proton-makeover. saya mempunyai iswara tahun 1993, masih lagi tiptop, cuma keadaan body kereta je yang teruk. diharap pihak proton dapat menunaikan impian saya . terima kasih.

  16. Norazar bte Sulaiman says:

    Saya ada kereta proton saga, tahun 1991. Impiam untuk memiliki kereta baru tak kesampaian. Kewangan hanya cukup makan.
    Kereta yg ada pula banyak ragam pula. Harap utk mendapat kereta makeover agar menjadi kenyataan. Saya ini macam mal jenin. Angan- angan agar dapat yg cangih. Kalau boleh semuanya seber baru lengkap dgn GPS.

  17. muhammad faiz says:

    saya pun macam org lain juga..ada keta lama juga,dh season,tak mampu nak repair dah..keja cukup makan,ngan hutang…kalau keta saya boleh reborn balik macam cik fadli hisham memang best…Tuhan saja yang tahu….

  18. azhar zakaria says:

    saya ada proton tahun 1984 season sangat…kalau boleh saya nak reborn balik…saya minat sangat proton ni..itu sebab saya tak mahu menjualnya..protin ni melambangkan gaya hidup rakyat malaysia…

  19. mohd zain says:

    saya mempunyai kereta proton saga tahun 1990 yg dah season….kalau boleh saya nk reborn balik tapi tak mampu sebab saya kerja buruh kasar je….dah le keja sorang dengan gaji yg tak seberapa kalau nak dibandingkan taraf hidup sekarang yg meningkat…..saya sangat sayangkan kereta saya dah banyak jasanya kepada saya…..saya sangat bangga kerana memiliki kereta buatan MALAYSIA……

  20. Zainal Abidin Bin Razali says:

    Proton Iswara 1.3S A/B (M) tahun 2002,hanya problem meter minyak dan meter jalan(km/h)tidak berfungsi,banyak berjasa dan tidak beri masalah,memang Iswara,kereta buatan Malaysia yang terbaik,bolehkah kereta saya itu diberi peluang untuk di”Make Over”?

  21. eynie says:

    proton saga 1.5 auto thun 1991….
    mmg terbaik tak pernah ade masalah…
    kereta still power.. pernah jln pling jauh kota bahru.. sempadan thai jgk…. kereta saga paling tahan lasak… tapi ni kreta ayah sy… ayah sy sayang sgt2 dgn kreta ni.. kreta ni byk berjasa .. n still dlm keadaan baik… cmne nk sertai competition ni????

  22. muhammad Al-Mahdi Bin Othman says:

    saya telah meminati kereta keluaran nasional sejak kecil lagi,pada tahun 2011 saya telah memiliki kereta nasional impian saya iaitu proton iswara,tapi sayangnya keadaan body kurang memuaskan.untuk membaik pulih memerlukan perbelanjaan yang boleh di katakan tinggi,dek kerana pendapatan yang rendah saya terpaksa lupakan imipian tersebut. dengan adanya peraduan sebegini,saya berharap pihak proton sudi untuk make over kenderaan saya. terima kasih

  23. hafidzul bin mohd anuar says:

    sy mempunyai sebuah proton wira selon tahun 1994 berwarna hitam. kini sudah habis bayar setelah 5tahun berhutang dgn bank. tapi masalahnya setelah 5tahun pakai kereta semkin teruk bodynya. sy salah saorg peminat sukan bermotor dan club kereta wira. tapi sy malu kerana kereta sy tak secantik kereta mereka kerana faktor kewangan. dgn rim besi 13inci body capok2… eee malunya nk campur.. sy harap pihak proton dapat make over kereta sy. kerana itulah kereta pertama sy banyak kenangan bersamanya. sy sayang kereta sy. i love proton…

  24. Melihat iswara model aeroback keluaran tahun 1999 milik ku ni, jauh di sudut hati mendalam sangat sayang aku padanya.. sudah hampir 6 tahun aku menggunakannya… selama ini lah aku kerap berulang alik pulang ke kampung halaman dari Johor Bahru ke Triang pahang.. syukur Alhamdulillah tak pernah pun ada masalah yang menimpa baik dari segi enjin mahupun luaran… tapi kini biarpun ianya satu-satunya kenderaan yang ku miliki dan masih ku harap untuk membawa aku dan keluarga kemana-mana,aku sedih melihat keadaan luarannya…. aku kecewa aku belum mampu untuk membaik pulih keadaan yang amat berat pada pandangan mataku ini.. ikhlas.. keadaan enjin sekarang tak pernah aku was-was untuk kemana sahaja.. tapi luaran semakin dimamah usia.. aku sayang kamu proton ku…terlalu banyak kenangan pahit manis antara kau dan aku… insyaAllah.. aku masih perlukanmu untuk terus bersamamu.. edy 0146202043

  25. razley bin abd. razak says:

    salam… saya peminat majalah kereta jadi klu blh saye nak tau lebih mendalam tentang kereta. saya ade kereta proton wira tahun 1994 boleh di katakan boleh tahan buruknya,tapi yang saya bangga walau lama dia tetap menarik di pandang.jadi jika di beri peluang oleh protonvip nak juga perubahan yang menarik dari segi dalaman dan luaran…….. saya harap pihak yang mengendalikan program ini dapat memberi yang luar jangkaan saya… sekian: zali driver melaka 0108069607

  26. A.Raman says:

    saya mempunyai kereta wira 1.5 sedan(m), tahun 1995 . kalau boleh saya nak reborn balik dan make over kereta wira saya seperti baru . kalau boleh saya tak nak jual kereta saya kerana ia banyak berjasa dan tidak memeberi masalah . memang kereta wira tahun 1995 enjinnya tahan . saya berharap pihak proton sudi untuk makeover dan reborn untuk kereta wira saya ,, terima kasih satu malaysia !!

  27. MOHD FAIZAL says:

    SY DE SBUAH KRETA PROTON SAGA LAME…SY DE TRBCE DLM MJLH KRETA N DLM SURT KHABR MNGENAI PROGRM PROTON MAKEOVER NI….TRLALU BNYK KNGAN BRSMA KRETA PROTON NI…SY BRMINAT DENGAN PROGRM NI…SY HARAP PIHAK TUAN DAPAT REBORN KETE SY…TME KSH….1 MALAYSIA

  28. Mohd Saufi says:

    saya berharap pihak proton reborn kete saya , saya teringin lihat kete saya terbaik….

  29. mohd hidayat says:

    saya inginkn kereta wira saya kelihatan tiptop&bertenaga…kerana bagi saya kerata wira adalah yang terbaik masa keluarannye oleh proton…dan kereta wira adalah kerata yang evergreen dalam keluaran proton…saya teringin wira saya dpt reborn kmbali melalui program ini oleh pihak tuan…

  30. mohd rosle says:

    saya mepunyai kenderaan 4 tayar iaitu kereta wira eroback tahun 1995….saya membelinya pada 16/10/1995 iaitu tarikh bithday saya…banyak kenangan pada kereta itu,mencari rezeki,mengorat isteri saya skrg ni,membawa ibu dan ayah saya pergi holiday dan banyak lagi kalau nak cerita itu memang tak habis tapi perkara yang saya tak dapat lupakan ialah pada 21/2/1998,malam itu tarikh akad nikah saya,saya pergi ke masjid menaiki kereta abang saya,bila pulang dari akad nikah saya ingin menaiki kereta saya tiba-tiba lock pintu saya rosak sehingga tidak boleh buka keempat-empat pintu.seolah-olah merajuk tidak membawa kereta saya.pelik tapi benar…saya teringin pihak proton dapat makeover dan reborn kereta saya kerana saya amat menyayanginya.

  31. MOEY YOKE PENG says:

    I had just filled/sent my details but don’t know where to type the 1,500 characters to enter the competition. :-/

  32. MOEY YOKE PENG says:

    I call my second-hand Proton Iswara Pearly White. I fell in love with Pearly White when I test drove it for the first time! I was sceptical about Proton cars but Pearly White drives like a smooth dream and I am still enjoying it till today having bought it in 2002! Many friends said my car is such a junk but I told them “I LOVE MY PEARLY WHITE because the handling is so steady, the engine is very silent and when I start the car till I switch off the engine, the smooth purring delights me greatly! When I need the extra oomph, I just shift to gear 2 and Pearly White is miles ahead of the car I have overtaken. No, I can’t bear to part with it or sell it. My mechanic keeps my car in tip-top condition and when I need the vroom-vroom, I HAVE IT!” An elderly gentleman remarked “I don’t feel the speed but I feel the power of your car!” YAY, YAY, YAY, YAY, YAY for the SUPER PROTON Pearly White! :))

  33. ABDILLAH BIN GHANI says:

    Saya memiliki kereta proton saga 1.5s tahun 1988. Saya merasa bangga kerana kereta saya mampu bersaing dengan kereta proton moel baru. Saya sentiasa memastikan dalam keadaan baik selalu,bentuknya sungguh menarik. Saya tidak terfikir untuk menukarnya. Saya sangat bangga jika diberi peluang untuk menyetai program makeover ini.