MULA191014TAMAT190115
KLServer
jadualpialaaff2014

SEMAKAN ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA | TALIAN HOTLINE BR1M

| Jan 16, 2012

SEMAKAN ONLINE BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA | TALIAN HOTLINE BR1M | Satu talian hotline bagi menjawab persoalan dan memberi penjelasan mengenai pelaksanaan Bantuan Tunai RM500 – Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, YAB. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak pada 7 Oktober 2011 yang lalu telah disediakan seperti berikut:

Talian hotline : 1-800-222-500 / 1-300-88-3010 (Bebas Tol)

Waktu operasi : 9.00 pagi hingga 5.00 petang (hari bekerja)

Emel : belanjawan2012@treasury.gov.my

Perkhidmatan mulai 7 Disember 2011 (Rabu)

MUAT TURUN BORANG RAYUAN BR1M DISINI

Bilik Operasi Bajet
Aras 10, Blok Tengah
Kompleks Kementerian Kewangan Malaysia
1-800-222-500 (Hotline)


Tags: , , , ,

Category: INFO SEMASA

Comments (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jai says:

    No hotline macam hampeh, call dari pagi sampai petang x dapat2.. haish.. Email 2 3 kali kat diorg pun sampai harini x reply2..

  2. fadzlina says:

    suami saya mendapat surat sehelai yang menyatakan permohonan diluluskan. jiran dapat surat dengan voucher tapi saye x ade.. kami cuba col no y diberi sampai sekarang 26 januari masih x dpt. minta tolong pihak y berkenaan. Bagaimana cara suami saya dpt mengambil voucher tu?

  3. wong leh ing says:

    check status for apply br1m

  4. apis says:

    hotline punye no ni betul ker tak tak pernah dapat asyik bz je memanjang…….
    email tak pernah nye nk balas…..susah…..ler macam ni……

  5. KATAK BWH TEMPURUNG says:

    sape kata nk check susah sgt ni??? hari ni aku g kat lhdn tu x sampai pn 15 minit aku kat situ.. walaupun beratur panjang tapi ade kakitgn lhdn yg berada di luar kaunter utk memberi bantuan.. aku cuma pas i/c kt diorang, tggu 5 minit trus dpt keputusan..dah pn lulus cuma nk tggu surat je sampai rumah. kalo korang tepon guna hotline / email tu mmg la lama sbb yg nk semak tu bukannye sorang dua…bagi yg sibuk sgt tu..xyah la sibukkan diri korang kat talipon tu..korang trus je menuju ke cawangan lhdn yg terdekat..so bgla talian tu pada org yg berada kat luar bandar tu…diorang nk kebandar jauh..so yg dekat tu xpayah la malas2…bukan lama pn…aku yg keje ni rehat 1/2 jam ke sempat lg mkn ramai2….ok..sekian..jgn mare…..

  6. KATAK BWH TEMPURUNG says:

    @fadzlina setahu saya la kan.. betul or tak Allahualam..tapi saya ade dengar perbualan pegawai lhdn..voucher tu boleh didapati dimana suami puan hantarkn borang tersebut. ataupun melalui rukun tetangga/ketua kampung/biro2 yg berkenaan seperti kalau kawasan puan ditakbir oleh UMNO so pergilah berjumpa dgn org yg berada kat cawangan tu..

  7. ammboi says:

    Sabar, ada yang berjaya bermakna no hotline tak ada masalah, cuma diorang mungkin menghadapi masalah untuk menampung semua panggilan…@Jai

  8. ammboi says:

    betul dan terbaik… maaf sebab lambat respon…@KATAK BWH TEMPURUNG

  9. ammboi says:

    Terima kasih atas jawapan anda..@KATAK BWH TEMPURUNG

  10. Aden says:

    bagaimana cara untuk semak br1m melalui onLINE ??

    • ammboi says:

      online disini cuma melalui call Talian hotline : 1-800-222-500 / 1-300-88-3010 (Bebas Tol), sehingga kini pihak BR1M belum membuat capaian semakan menerusi internet. Adalah lebih baik anda terus ke kaunter yang disediakan atau mana2 cawangan LHDN. Rasanya itu lagi cepat dan mudah.

  11. Teoh Hui Ong says:

    BR1MALAYSIA RM 500.00 untuk Teoh Hui Ong K/P 480404-02-5171 di lulus atau belum ?

  12. Teoh Hui Ong says:

    K/P 480404025171 Teoh Hui Ong

  13. lau hung says:

    BR1MALAYSIA RM 500.00 untuk Lau Hung K/P 740616-13-5223 di lulus atau tidak ?

  14. John Bin Nawi says:

    Saya ingin tahu status permohonan BR1M yang dipohon pada 09/02/12.

  15. dino says:

    Kerajaan kate semua yg dh bersara dan kurang rm3k layak dapat, ttup tup org yg dh berpencen 5 tahun dulu bile apply ckp tak layak pulak, kalau nak bg tu bg la betul2 jgn main tarik2 pulak kesian pada org yg mengharap sgt. Chowww

  16. ng ooi lee says:

    saya telah di bagi tahu permohonan BR1M rm500 tu telah di lulus dan surat telah di pos kepada saya pada Januari 2012, tetapi saya tak dapat terimaa surat dan voucher hingga sekarang. please help me.

    • ammboi says:

      maaf, tak dapat nak membantu..
      buat masa ini tuan cuba call no hotline BR1M,
      line mungkin slow.. namun harap bersabar.. :)

  17. ayu says:

    saya ade mohon br1m..tp dpt surat kate sy xlayak koz tidak memenuhi syarat kelayakan..sy pon heran..semua nye lengkap borang tu…sy pon hnye suri rumah je..husband je yg keje…bila pergi LHDN dy ckp x pyh wt rayuan..pelik la…

  18. ayu says:

    satu lg…blh sy thu tarikh pembahagi voucher ni dilnjutkn smpain bila??