KLServer

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT) – KPM

| Jul 19, 2012 | 6 Comments
| | | ADVERTISEMENT | | |

Semakan Keputusan Urusan Kenaikan Pangkat Online (e-Pangkat) – KPM | Anda boleh membuat semakan urusan kenaikan pangkat secara online dari masa ke semasa menerusi link yang disediakan dibawah. Ianya dijangka boleh mula dibuat selepas tarikh pengesahan oleh Ketua Jabatan pada 19 dan 20 Julai 2012.

Pemohon atau pengguna tidak dibenarkan lagi membuat sebarang urusan pendaftaran mahupun pengemaskinian maklumat dalam Sistem e-Pangkat selepas tarikh 18 Julai 2012. Namun dalam pada itu Ketua Jabatan masih boleh melakukan pengemaskinian selepas tarikh berkenaan. Berdasarkan maklumat KPM, jika anda ada masalah atau tidak tersenarai (jika layak) dalam Keputusan Kenaikan Pangkat (e-Pangkat) ini, maka Ketua Jabatan akan bertanggungjawab sekiranya PPP dan AKP tidak boleh dipertimbangkan dalam urusan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang akan disiarkan di laman ePangkat selepas ini.

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT)

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT) - KPM

SEMAKAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE

atau

SEMAKAN ONLINE E-PANGKAT KPM

atau

LAMAN WEB RASMI e-PANGKAT

Tahniah pada yang berjaya. Semoga ianya menambahkan semangat anda untuk terus memperjuangkan kerjaya anda sebagai warga Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).

NOTA : Sistem ePangkat kini dibuka secara berterusan untuk Ketua Jabatan membuat pengemaskinian dan pengesahan maklumat PPP dan AKP lantikan tetap Suruhanjaya Perkhidmatan (SPP) di bawah Pentadbiran masing-masing. Sebarang masalah mengenai Sistem ePangkat sila kemukakan keĀ [email protected]


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: INFO KAKITANGAN AWAM

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. SEMAKAN ONLINE KENAIKAN PANGKAT (e-PANGKAT) - KPM | AMMBOI DOT COM | Jul 19, 2012
 1. Philip anak Tinggi says:

  saya dilantik DG41 pada 15 Oktober 2010 dan sah dalam DG41 pada 5 Oktober 2013, sepatutnya layak memohon DG44 tetapi tertinggal, macamana kes saya ini, sila maklumkan langkah-langkah yang patut saya lakukan..terima kasih.

 2. ssabri kassim @md kassim says:

  semakan naik pangkat ke DG44

 3. Yasmin says:

  Kepada siapa kami nak mengadu sekiranya pihak pentadbir gagal memperaku Dan tidak membuat epangkat bg kenaikan pangkat kami …

 4. Saya sudah dua kali mengisi borang pemangkuan DG48. Kenapa masih tiada maklumat diri saya. Kementerian Pendidikan tidak adil. Saya telah beberapa kali tercicir dalam kenaikan gred. Mula dari DG29 ke DG32. Kemudian selepas saya menyambung pengajian tercicir lagi.Rakan yang dilantik GPK naik DG48 dengan mudah. Baru lantik setahun GPK dapat DG48. Mereka di lantik bukan atas prestasi pun. Kerana kawan dan saudara orang atasan sahaja.Saya rasa kecewa dengan Kementerian Pendidikan. Jika kerajaan berubah sahaja yang boleh memberi kerjasama agaknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.