KLServer

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT) – KPM

| Jul 19, 2012 | 5 Comments

Semakan Keputusan Urusan Kenaikan Pangkat Online (e-Pangkat) – KPM | Anda boleh membuat semakan urusan kenaikan pangkat secara online dari masa ke semasa menerusi link yang disediakan dibawah. Ianya dijangka boleh mula dibuat selepas tarikh pengesahan oleh Ketua Jabatan pada 19 dan 20 Julai 2012.

Pemohon atau pengguna tidak dibenarkan lagi membuat sebarang urusan pendaftaran mahupun pengemaskinian maklumat dalam Sistem e-Pangkat selepas tarikh 18 Julai 2012. Namun dalam pada itu Ketua Jabatan masih boleh melakukan pengemaskinian selepas tarikh berkenaan. Berdasarkan maklumat KPM, jika anda ada masalah atau tidak tersenarai (jika layak) dalam Keputusan Kenaikan Pangkat (e-Pangkat) ini, maka Ketua Jabatan akan bertanggungjawab sekiranya PPP dan AKP tidak boleh dipertimbangkan dalam urusan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang akan disiarkan di laman ePangkat selepas ini.

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT)

KLIK SINI UNTUK BUAT SEMAKAN

atau

LAMAN WEB RASMI e-PANGKAT

Tahniah pada yang berjaya. Semoga ianya menambahkan semangat anda untuk terus memperjuangkan kerjaya anda sebagai warga Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).

NOTA : Sistem ePangkat kini dibuka secara berterusan untuk Ketua Jabatan membuat pengemaskinian dan pengesahan maklumat PPP dan AKP lantikan tetap Suruhanjaya Perkhidmatan (SPP) di bawah Pentadbiran masing-masing. Sebarang masalah mengenai Sistem ePangkat sila kemukakan ke epangkat@moe.gov.my


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: INFO KAKITANGAN AWAM

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. SEMAKAN ONLINE KENAIKAN PANGKAT (e-PANGKAT) - KPM | AMMBOI DOT COM | Jul 19, 2012
  1. Philip anak Tinggi says:

    saya dilantik DG41 pada 15 Oktober 2010 dan sah dalam DG41 pada 5 Oktober 2013, sepatutnya layak memohon DG44 tetapi tertinggal, macamana kes saya ini, sila maklumkan langkah-langkah yang patut saya lakukan..terima kasih.

  2. ssabri kassim @md kassim says:

    semakan naik pangkat ke DG44

  3. Yasmin says:

    Kepada siapa kami nak mengadu sekiranya pihak pentadbir gagal memperaku Dan tidak membuat epangkat bg kenaikan pangkat kami …

Leave a Reply

Your email address will not be published.