4 PEMAIN KEBANGSAAN BAKAL SERTAI PERAK 2013

| 08/10/2012 | 0 Comments

4 Pemain Kebangsaan Bakal Sertai Perak 2013 | Perak kini dalam usaha memperkuatkan pasukan Liga Super nya dengan memburu beberapa pemain ternama untuk membarisi skuad Perak 2013. Menurut laporan BH Online, empat pemain kebangsaan, Mohd Farizal Marlias, Abdul Hadi Yahya, Yong Kuong Yong dan V Thirumurugan adalah antara 13 pemain import tempatan yang akan menyarung jersi Perak dalam kancah bola sepak Liga Super musim 2013 nanti.

Kedatangan mereka ke Perak disahkan oleh Presiden Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA), Datuk Zainol Fadzi Paharuddin pada majlis menandatangani kontrak sempena Kongres ke-54 persatuan itu di Ipoh, semalam. Farizal adalah penjaga gol Negeri Sembilan, Hadi (Terengganu), Kuong Yong (Felda United) manakala Thiru (Kedah).

Turut menandatangani perjanjian ialah dua pemain skuad musim ini, Mohamad Nazri Kamal dan Khairul Amri Jamaluddin.

Sementara itu dalam pemilihan jawatan, Ahli Parlimen Parit, Drs Mohd Nizar Zakaria; Presiden Persatuan Bola Sepak Melayu Perak (PBMP), Isham Shahruddin dan Ahli Dewan Undangan Ngeri (ADUN) Alor Pongsu, Datuk Sham Mat Sahat memenangi jawatan Naib Presiden.

Atas cadangan perwakilan Nizar diisytiharkan Naib Presiden 1, Isham (Naib Presiden 2) dan Sham (Naib Presiden 3).
Empat muka baru iaitu Johari Baharum, Mahadee Ramlee, Mohd Reduan Hamzah dan Mohamad Yadzan Mohamad berjaya dalam pemilihan sembilan jawatankuasa eksekutif. Lima yang berjaya mengekalkan jawatan ialah Zainal Anuar Adul Rashid, Abdul Halim Abd Rashid, G Irudianathan dan Rizal Ali Naizali.


Tags: , , , , ,

Category: BOLASEPAK MALAYSIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.