ZARINA ANJOULIE DIDAKWA POSITIF DADAH

| 09/02/2013 | 1 Comment

Zarina Anjoulie Didakwa Positif Dadah | Hari ini pelakon dan model, Zarina Anjoulie atau nama sebenarnya Zarina Anjoulie Mohamad Fahizul, 27, dan rakan lelakinya, Mohamad Fakhruzaim Mohamad Fawzi, 27,  sekali lagi dihadapkan ke Mahkamah Majistret. Mereka telah didakwa positif dadah jenis Methamphetamine Disember tahun lalu. Bagaimanapun Zarina dan Mohamad Fakhruzaim yang sebelum ini didakwa memiliki dadah mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu yang dibacakan berasingan di hadapan Majistret Nazri Omran.

Memetik laporan Sinar Harian Online, kandungan dadah tersebut didakwa terkandung di dalam air kencing Zarina Anjoulie dan Mohamad Fakhruzaim dan mereka didakwa melakukan perbuatan itu di Pejabat Narkotik Damansara, dekat sini, antara 8 malam hingga 8.10 malam, 30 Disember tahun lalu. Bagi pertuduhan tersebut, mereka didakwa mengikut Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda hingga RM5,000 jika sabit kesalahan. Mahkamah membenarkan mereka diikat jamin RM2,000 setiap seorang dan menetapkan 14 Mac untuk sebutan kes. Selain itu mereka juga mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan pindaan, memiliki dua biji pil eramin 5 setiap satu seberat 0.38 gram, di sebuah kediaman di Jalan PJU 10/1C Damansara Damai, di sini pada 5.30 petang, 30 Dis tahun lalu.

zarina-anjoulie-tangkap-dadah

Mereka yang juga pelajar kolej swasta didakwa mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 12(3) akta sama, dibaca bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman maksimum penjara lima tahun atau denda RM100,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Mahkamah mengekalkan jaminan asal mereka sebanyak RM2,000 seorang penjamin dan menetapkan 14 Mac untuk sebutan semula kes. Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Siti Fatimah Yahya manakala Zarina diwakili peguam M. Raja.


Tags: , , , , ,

Category: HIBURAN

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. di malaysia juga lagi marak kasus obat terlarang ya

Leave a Reply

Your email address will not be published.