DITANGKAP KHALWAT PAKAI BOXER DALAM BILIK, CINTA TUNANG SHAHRIZAL JASZLE TETAP TEGUH?

| 10/04/2014 | 0 Comments

Cinta Redzwani Puteri terhadap tunangnya Shahrizal Jaszle tidak pernah goyang walaupun pelakon itu ditemui hanya memakai ‘boxer’ bersama seorang wanita semasa serbuan penguat kuasa agama Islam di sebuah apartmen pada 16 Mei 2013.

Redzwani, 26, tetap mempercayai Shahrizal Jaszle atau sebelum ini dikenali sebagai Shahz Jaszle berada pada pihak yang benar apabila mendengar penjelasan pelakon itu selepas kejadian berkenaan berlaku.

“Tidak ada apa-apa yang perlu saya cakap. Saya percayakannya dan terserah kepada mahkamah untuk memutuskan sama ada dia berada di pihak yang benar atau salah. Sehingga kini, kami masih lagi berpasangan. Lagipun kami masing-masing sibuk, tidak sempat untuk bercakap mengenai perkara ini,” katanya dipetik mStar Online.

shahrizal jaszle dan redzwani puteri

Redzwani diminta mengulas dakwaan Pegawai Penguat Kuasa Agama, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) Mohd Radzi Saliman yang melihat pelakon itu hanya memakai ‘boxer’ (seluar dalam) di dalam bilik ketika serbuan dilakukan sekumpulan pegawai Jais di sebuah apartmen di Taman Sri Subang dekat sini pada 16 Mei 2013.

Mohd Radzi merupakan saksi pertama dalam kes perbicaraan melibatkan Sharizal, 26, dengan seorang pegawai bank, Farah Nurizzati Salleh, 22, di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling di sini yang berlangsung pada Selasa lalu.

Pelakon itu didakwa mengikut Seksyen 29 (a)(b) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 yang membawa hukuman denda RM3,000 atau penjara dua tahun jika sabit kesalahan.

Mohd Radzi dalam keterangannya mendakwa Shahrizal turut mengaku wanita yang bersamanya dalam sebuah bilik ketika diserbu itu adalah teman wanitanya selepas disoal sama ada mereka mempunyai ikatan sah sebagai suami isteri.

Pada sebutan kes pada 13 November tahun lalu padangan khalwat Shahrizal iaitu Farah Nurizzati telah mengaku salah terhadap tuduhan tersebut dan mahkamah memerintahkannya membayar denda maksimum iaitu RM3,000 atau penjara selama tiga bulan jika gagal membayar denda.

Mahkamah turut memerintahkan Shahrizal membayar wang jaminan sebanyak RM1,500 selepas pelakon itu mengaku tidak bersalah atas tuduhan khalwat yang dikenakan.

Sementara itu, Redzwani berkata, dia juga tidak akan terkejut dengan sebarang cerita yang bakal didedahkan dalam mahkamah sepanjang perbicaraan kes berkenaan berlangsung.

“Sebelum dia (Shahrizal) dibicarakan, dia sudah menjelaskan segala-galanya kepada saya. Dan seperti yang saya katakan tadi, saya terima apa saja keputusan. Lagipun perkara ini sudah pun lepas. Apa yang saya boleh cakap, tiada manusia yang dapat lari daripada kesilapan,” ujarnya.

Terdahulu insiden tangkap khalwat itu juga menyebabkan pertunangan Shahrizal dengan Redzwani terpaksa diputuskan oleh keluarga perempuan tetapi telah disambung semula pada Hari Raya Aidiladha tahun lalu. Hakim Syarie, Abd. Halim Abu Samah yang mendengar kes itu menetapkan 10 Jun depan bagi menyambung semula perbicaraan.


Tags: , , , , ,

Category: HIBURAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.