HARGA TIKET BANGI WONDERLAND

| 29/08/2016 | 57 Comments

Jom dapatkan tiket Bangi Wonderland Themepark & Resort. Taman tema air yang terletak di Bangi kini sudah dibuka. Apa lagi orang sekitar Bangi, Kajang, Serdang, Kuala Lumpur dan kawasan berdekatan jom serbu!!!

Namun begitu, berdasarkan kepada sumber laman sosial, sejak dibuka pada 27 Ogos 2016, Bangi Wonderland masih lagi kurang sambutan dan tidak mendapat perhatian pengunjung. Oh, mungkin baru sahaja dibuka dan ramai yang tiada info mengenainya.

Harga tiket Bangi Wonderland…

LOKASI DAN HARGA TIKET BANGI WONDERLAND 2

Untuk makluman anda, harga tiket bagi memasuki Bangi Wonderland adalah RM58 bagi dewasa dan RM48 (bawah 130cm) bagi kanak-kanak. Bagaimanapun kanak-kanak dengan ketinggian bawah 90cm adalah percuma.

Dear all our long awaited guests,

Good news. Finally we are officially announcing that Bangi Wonderland Themepark & Resort will be open to the public on 27 Aug 2016 ( Saturday ). Operations hour will be from 10 am to 6 pm daily except on Tuesday.

Price: As per attached E Brochure.

Email:sales@bangiwonderland.com.my

Contact: 03-8687 6522 ( Monday to Sunday 10 am to 5pm ).

Location: North South Highway ( PLUS), exit to Bandar Seri Putra ( After Bangi/ Kajang toll but before Nilai Toll).

Our website is still under development and will be ready soon. Thanks for all your kind support and please do share this post with your family members and friends. Cheers and see ya.

-Bangi Wonderland Theme Park & Resort-

LOKASI DAN HARGA TIKET BANGI WONDERLAND

Berikut adalah beberapa gambar sekitar Bangi Wonderland yang ammboi petik dari Facebook ibangi.my. Ada banyak permainan menarik di sana. Pasti sangat menyeronokkan kan?

TIKET BANGI WONDERLAND 2 TIKET BANGI WONDERLAND 4 TIKET BANGI WONDERLAND 5

Selasa tutup kecuali…

Waktu operasi Bangi Wonderland pula adalah dari jam 10 pagi hingga 6 petang pada setiap hari kecuali pada Selasa kerana ditutup namun ia dibuka sekiranya hari berkenaan jatuh pada hari cuti sekolah, cuti umum dan cuti sekolah di Singapura.


Tags: , , , , ,

Category: INFO SEMASA

Comments (57)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Rohayati Omar says:

    Please email me if there is any promotion pertaining Resort and theme Park

    TQ

  2. Tqah shahmanan says:

    Is there any promotion?

  3. mala says:

    Hi, can i buy ticket online?

  4. Ira says:

    tiada harga pelajar ke?

  5. CHRIS PANG says:

    MY RELATIVES STAY IN BANGI AVENUE CONDO.IS FREE TO GO IN THE WATER PARK?

    TQ

  6. hunny says:

    Mahalnye….baru je buka,harga agk tgi. Kna buat promotion la bru org nk pegi. Not much attraction yg sy nmpk. Not worth fr that price

  7. syaf says:

    Takde harga student Ke?

  8. kasturi says:

    hi,any offer for devepavali?

  9. filomina says:

    Hi, can i buy ticket online?

  10. Anonymous says:

    For student rate?

  11. dian saggy says:

    mau info terbaru drama melayu dan korea bisa clik http://laurabouhuys.blogspot.com/

  12. Teng says:

    Why the phone 8687 6522
    Can’t call?
    Pls reply my email
    Thanks

  13. lusifatimah says:

    Depavali buka x berape hargi tiket nya

  14. Hazwan fakhri says:

    Kalau nak buat family day mcm mna? Harga student.. Tolong call sya 0173901832-hazwan

  15. lc135es says:

    mahallh gila mcm ict shah alam,,puas hati sunway lagoon br best…pt jual rege tiket 20 lbh je tuk dewasa budak belas2 br org ramai dtg..huh…

  16. Anonymous says:

    blh bwk makan luar tak?

  17. Azemi hasan says:

    Makanan dari luar x boleh bawak masuk,
    Dekat dalam ada food court,harga boleh tahan nasi ayam set + airrm 12,nasi goreng + air rm 9,

  18. Anonymous says:

    AKU LALU SANA, MCM HIDUP SEGAN MATI X MAU JE.. SUNYI SEPI..

  19. FATIHAH BT HASSAN says:

    MAHALNYA TIKET BAGI KAMI ANAK RAMAI TAK MAMPU LE

  20. FATIHAH BT HASSAN says:

    BUAT PROMOSI PERKENALKAN TEMPAT CUTI SEKOLAH NI BARU ORANG RAMAI TAHU.

    PROMOSI HARGA

  21. Anonymous says:

    50tahun hidup kat selangor baru tahu…..ada tempat ni…

  22. Anonymous says:

    Nampak sgt…..tempat ni kurang…….promosi…:-

  23. Anonymous says:

    Tiket agak mahal.

  24. Anonymous says:

    Hmm nampak nya ramai jugak orang tanya soalan bangang kat sini

  25. siti nurulawadah ismail says:

    Ade promosi tiket?

  26. Nazrul says:

    Harga tiket mahal.berbeza dgn wet world shah alam dan ict.berbanding dgn sunway lagoon tambah sikit duit puas aty permainan pun byk.ini sekadar pendapat.sebab rakyat malaysia kebanyakkannya kurang kemampuan dgn kos sara hidup yg tinggi.bg diri saya wet world dan ict ramai yg pergi disebabkan harga.klu anak 4org dh berapa kt bangi tu.campur laki bini tk nya beratus.pihak wonderland bangi kena kaji balik harga tiket klu tk tk akan dpt sambutan.ini pendapat saya

    • Anonymous says:

      Saya setuju dgn Nazrul…
      Bgi yg ada ank 4 atau lebih..tentu terasa mahal sgat…
      Blom campur duit mkn lgi….

    • Arfah twin solor says:

      Mahal sangatla…harap pihak wonderland bangi…turunkan lg harga tiket.kalu tak mesti ramai tak datang.

  27. Anonymous says:

    BAIK KORANG BUAT SENDIRI LAH TAMAN PERMAINAN TUU. HMM

  28. Nanad says:

    Standard lah harga tu..mana2 themepark skrg pon dh berpuluh2.. Kesianlah kat owner..buat semua tu pakai duit 😉

    • tieyah says:

      kan . btol tu . saya rasa hrga dh bepatutan . kalau nk murah . skrng 11street ad jual tiket ni . sya dh beli dgn hrga 40ringgit/pax . heee . tmpt pgnpn dia di hotel avenue bangi ad less utuk student .. x sabar nk pg . sape2 yg ad beli . jmpa 8/2 nanti . hehehe

  29. Adam says:

    Time hari jadi xada free masuk ker??

  30. tiada nama says:

    Mahalnye.. Cekik darah ke ape ni.. Bagi yg xmmpu tu.. Rse mhl tiket ni.. Bagi yg kaya raya tu.. Rm58 pn blom tntu mhl bagi depa..

  31. Anonymous says:

    ramai kata mahal…so, pepandai laaa kurangkan harga…baikk gi wetworld, murah pun murah even tak banyak activity macam kat bangi ni… hmmm padahal baru je bukak…rege bukan mencanak naikk…

  32. eleng says:

    hi … senior citizen is 55 and above ??

  33. february baby says:

    untuk bulan februari ni tiads promosi ka?

  34. demi anak says:

    Baru plan nak pegi…its ok dgn harga tu..pegi pun sthn sekali jerr..
    Janji anak2 suka…x sabar nak tgk kegembiraan mereka yg pasti akan meninggalkan seribu kenangan sampai bila2…demi anak2..pejam mata ja

  35. nornida binti jamal says:

    Ada hotel dekat situ tak. Yang paling dekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.