ALIFF AZIZ DEDAH KISAH DUA MALAM DITAHAN DALAM LOKAP

| 01/08/2017 | 0 Comments

Laporan mengenai penyanyi Aliff Aziz ‘mengasari’ isterinya mendapat perhatian ramai. Apatah lagi kisah ‘skandalnya’ dengan seorang wanita dikatakan menjadi punca kepada tragedi rumahtangga Aliff.

Aliff, 26, ditahan polis pada Jumaat lalu selepas didakwa mengasari isterinya, Dayang Nabellah Awang Astillah, 23, di sebuah pusat karaoke di Taman Shamelin, Cheras, Kuala Lumpur.

Ia berlaku selepas Bella yang ditemani ibunya telah ke pusat hiburan itu selepas mendapat tahu suaminya berada di bilik karaoke bersama seorang wanita lain.

Bagaimanapun Aliff dibebaskan pada pagi Sabtu dengan jaminan polis. Aliff yang berasal dari Singapura dibebaskan selepas keterangannya diambil berhubung kes berkenaan dan ia akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwaraya untuk tindakan selanjutnya.

Dalam satu sidang media, Aliff telah menceritakan detik sukarnya selama dua malam ditahan di lokap balai polis Dang Wangi. Aliff mengakui ia merupakan tempoh itu paling panjang dalam hidupnya.

Bercerita mengenai pengalaman ditahan di lokap pada Jumaat lalu, Aliff mengakui detik itu juga digunakan untuk mendekati Ilahi.

“Ini pengalaman pertama saya dan situasi ditahan polis ini bukan perkara main-main. Di dalam sana betul-betul telah membuka mata saya.

“Penahanan saya itu satu mesej dari Tuhan. Di dalam sana semua ada cerita masing-masing, dalam keadaan itu saya faham dan saya dapat ruang untuk ‘bercerita’ kepada-Nya. Saya lebih banyak berdoa.

“It”s a very sadly place to be. Dua malam ditahan di dalam lokap dirasakan tempoh paling lama, hitam dan gelap dalam hidup saya. Rasa seperti dua minggu!

“Saya tidak dapat membayangkan perasaan bermalam di lokap bertahun-tahun. Saya bersyukur Tuhan hantarkan seseorang bergelar isteri yang tabah dan baik. Bukan mudah nak memperbaiki kerosakan yang sudah saya lakukan,” katanya.

[Gambar dan sumber asal: Astro Gempak]


Tags: , , , , , ,

Category: HIBURAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.