Pagi tadi gempa bumi sederhana berukuran 5.9 pada skala Richter telah menggegarkan kebanyakan tempat di Sabah. Menurut orang ramai, gegaran gempa bumi berkenaan boleh dirasai selama 5 saat.

Memetik laporan info dari Jabatan Meteorologi Malaysia, gegaran itu disebabkan oleh satu gempa bumi dengan kekuatan 5.9 skala Richter yang berpusat di 6.1 utara, 116.6 timur, kira-kira 16 kilometer Barat Daya Ranau.

GEMPA BUMI SABAH 2015

Kejadian mencetuskan perasaan panik orang ramai. Ramai pengguna media sosial memuat naik gambar kejadian di media sosial. Berikut adalah antara 10 gambar kesan gempa bumi yang landa Sabah 5 Jun 2015 yang dikongsikan:

10 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH 5 JUN 2015 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH 5 JUN 2015 10 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH 5 JUN 2015 2 10 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH 5 JUN 2015 GEMPA BUMI SABAH 5 JUN 2015 GEMPA BUMI DI SABAH 5 JUN 2015 10 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH 2015 GAMBAR KESAN GEMPA BUMI YANG LANDA SABAH

Fuh, agak menggerunkan juga. Sekarang semakin kerap fenomena berkenaan berlaku di negara kita.

Pada pendapat anda, sejauh mana rakyat Malaysia mendapat maklumat dan bersedia untuk menghadapi bencana alam ini?


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.