BLACK MAHU SAMAN PENULIS GOSIP DAKWA DIA ‘BERSEKEDUDUKAN’ DENGAN KEKASIH

| 09/10/2012 | 0 Comments

Black Mahu Saman Penulis Gosip Dakwa Dia ‘Bersekedudukan’ Dengan Kekasih | Sebelum ini Black Mentor telah dituduh bersekedudukan dengan kekasihnya semasa bercuti di Pulau Redang. Gosip berkenaan disiarkan dalam sebuah akhbar dan mendakwa Black bercuti bersama kekasihnya dan menginap di sebuah hotel di sana. Laporan Kosmo hari ini pula menyiarkan artikel bahawa Black tekad mahu menyaman penulis gosip itu.

Biarpun Black sudah mengakui kepada media bahawa percutian bersama kekasihnya pada awal tahun lalu itu turut disertai oleh tiga lagi rakan mereka, namun Black kesal apabila isu tersebut dikaitkan pula dengan agama. Selepas gosip tersebut muncul menerusi sebuah akhbar mingguan, amarah Black sememangnya tidak dapat dibendung lagi. Ini kerana penulis gosip tersebut bukan sekadar mendakwa Black dan kekasihnya itu bersekedudukan, tetapi turut melabelkan Black sebagai tidak ada agama kerana melakukan perkara itu (bersekedudukan).

Black atau nama sebenar, Hanifah Md. Hanafiah, 25, menganggap bahawa tuduhan tersebut sangat tidak berasas dan dia nekad mahu menyaman penulis gosip tersebut.

“Kenapa isu ini boleh timbul sekarang, sedangkan cerita saya pergi bercuti bersama kekasih yang kini merupakan bekas kekasih dan rakan-rakan ke Pulau Redang sudah lama. Kami pergi ke sana pada bulan Januari lalu. Kalau ingin menulis cerita mengenai saya sekalipun, janganlah sehingga mengaitkan isu agama,” ujarnya yang marah dengan penulis ruangan gosip akhbar mingguan tersebut.

Bercadang mahu menyaman penulis gosip tersebut jika dia tahu siapa gerangan individu tersebut, akui Black, sebagai seorang Islam dia masih tahu batas-batas agama dan tidak akan sesekali melakukan perbuatan terkutuk (bersekedudukan) itu. Kata Black, dia mempunyai ibu dan bapa yang mendidiknya dengan baik. Malah, dia juga tahu hukum agama hasil pengajian menerusi sekolah agama ketika bergelar pelajar.

“Orang tengok saya sentiasa senyum dan baik, tetapi janganlah buli saya. Mungkin saya tidak ada kontroversi dan penulis tersebut sengaja menciptanya. Kalau kontroversi itu membina, saya boleh terima. Namun yang menjatuhkan (reputasi), saya tidak boleh terima,” jelasnya yang sehingga kini masih terasa hati dengan penulisan penulis gosip tersebut.

Ditanya adakah dia menyesal dengan perbuatannya pergi bercuti bersama rakan-rakan, ungkap Black, sebagai individu, dia ada hak untuk bercuti dengan siapa dan ke mana sahaja. Dia tidak perlu berasa kesal kerana tidak melakukan perbuatan yang dilarang ketika bercuti.

Putus Cinta

Mengulas mengenai hubungan cintanya, jelas Black, sejak beberapa bulan lalu dia dan kekasihnya itu sebenarnya sudah tidak bersama lagi. Jelas Black, sepatutnya dia dan bekas kekasihnya itu bakal bertunang pada Hari Raya Haji ini namun ianya tidak kesampaian. Black akui sudah bercinta dengan bekas kekasihnya itu selama 4 tahun dan kini beliau trauma untuk bercinta lagi. Ditanya mengenai ciri-ciri wanita idamannya, kata Black, wanita tersebut harus melebihi ibunya. Ulasnya, jika ibunya dapat menjaga dirinya dengan baik, dia mahukan wanita yang dapat menjaganya lebih baik daripada ibunya sendiri.


Tags: , , , , , ,

Category: HIBURAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.