Seramai 10 orang, termasuk dua parah dalam kebakaran besar di Dataran Shell, Jalan Persiaran Raya, Gua Musang, jam 11.30 malam tadi. Daripada yang cedera itu, empat dalah perempuan dan enam lelaki. Empat daripada mereka adalah adalah pelajar Kolej Polytech Mara (KPTM) yang sedang makan di gerai hujung di dataran berkenaan.

Menurut sumber Polis Gua Musang, kebakaran berpunca daripada tumpahan dan kebocoran minyak yang mengalir dari tangki minyak bawah tanah stesen minyak dan mengalir ke arah gerai makan berhampiran lalu meletup dan merebak.

kebakaran dataran shell gua musang kebakaran di dataran shell gua musang kebakaran shell gua musang

Sumber itu juga berkata, kebakaran dipercayai bermula di gerai makan dan kemudiannya merebak dan membakar tiga motosikal dan empat kereta.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.