Sekumpulan doktor di hospital di Changsha, China membuat satu prosedur luar biasa untuk menyelamatkan tangan seorang lelaki yang putus dengan menyambungkan anggota badan itu pada kaki pesakit.

Kenapa doktor sambung tangan pada kaki? – Anggota badan itu kemudian berjaya disambung semula selepas lebih sebulan apabila saluran darah dan tendon pada pergelangan tangan pesakit terbabit sembuh.

SAMBUNG TANGAN PADA KAKI

Doktor melakukan prosedur luar biasa berkenaan selepas tangan pekerja kilang yang dikenali sebagai Zhou putus dalam satu kemalangan di tempatnya kerja.

SAMBUNG TANGAN PADA KAKI 1

Dr Tang Juyu berkata, keadaan tangan Zhou terlalu parah dan dia tidak boleh menyambung tangan lelaki terbabit serta merta.

SAMBUNG TANGAN PADA KAKI 2

Katanya, dia perlu membiarkan saluran darah, saraf dan tendon pada pergelangan tangan Zhou pulih sebelum tangan itu boleh disambung. [myMetro]

SAMBUNG TANGAN PADA KAKI 3

p/s: Fuh, memang terbaik. Tahniah kepada pakar-pakar perubatan. Setahu ammboi, kat Malaysia pun ada kes macam ni. Tapi tak jadi viral jer.. Terbaik!!!

p/s2: Tertanya-tanya juga kenapa gambar kaki tu terbalik.. Sila rujuk PAKAR-PAKAR di laman sosial.. huhu…


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.