Abby Abadi Perlekeh Misi Ke Gaza Afdlin Shauki? | Misi bantuan kemanusiaan ke Gaza yang disertai oleh pelakon, pengarah dan pelawak, Afdlin Shauki pada 3 Disember 2012 lalu langsung tidak mendapat penghargaan oleh bekas penyanyi Kumpulan Elite, Abby Abadi. Abby juga mempertikaikan usaha pihak berkenaan selain mengaitkan dengan politik.

Memetik laporan Malaysia Digests, baru-baru ini menerusi laman Twitternya, Abby menulis kenyataan yang seolah-olah mempertikaikan usaha teman artis, Afdlin Shauki serta pelakon yang pelakon Bront Palarae dan Zain Saidin yang menyertai misi Aqsa Syariff ke Gaza (dan nak balik pun) untuk menghulurkan bantuan kepada rakyat Palestin.

Berikut adalah petikan twitter Abbd Abadi.

Rasanya usaha mereka ini janganlah dikaitkan dengan politik pula. Ammboi sendiri pun kalau ada orang ‘offer’ belum mampu nak kesana. Betul kita ada tanggungjawab kepada keluarga. Namun sejauh mana ikhlasnya kita? Sejauh mana kita mampu berkorban untuk misi kemanusiaan seperti ini. Kita kena sedar situasi disana. Mereka yang pergi ini pun ada tanggung-jawab kepada keluarga masing-masing tetapi mereka tetap ‘berani’ ke sana.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.