Apple Kurang Inovasi, iPhone Kini Sudah Ketinggalan – CEO Blackberry | BlackBerry baru sahaja melancarkan model terbaru mereka iaitu BlackBerry Z10 seiring dengan pelancaran OS baru mereka BlackBerry 10. BlackBerry kini yakin mereka boleh menjadi antara yang terbaik dengan mengatakan pesaing mereka iaitu Apple sudah ketinggalan.

Menurut Thorsten Heins yang merupakan Ketua Eksekutif (CEO) Research In Motion Ltd (pengeluar BlackBerry), iPhone keluaran Apple sudah ketinggalan masa. Heins membuat komen itu menjelang pelancaran edisi terbaru telefon pintar skrin sesentuh BlackBerry di Amerika Syarikat (AS). Penyedia perkhidmatan, AT&T akan mula menjual Z10 iaitu generasi terbaru BlackBerry semalam, selepas lebih enam minggu pelancarannya oleh RIM di merata dunia.

blackberry z10 malaysiaHeins memberitahu Associated Press (AP) bahawa versi papan kekunci BlackBerry bagaimanapun hanya akan dikeluarkan dua atau tiga bulan dari sekarang. Kedua-dua telefon pintar versi skrin sesentuh dan model papan kecunci adalah sebahagian daripada usaha RIM untuk kembali semula di persada persaingan telefon pintar selepas Apple mengeluarkan iPhone pada 2007.

Heins berkata, kekurangan inovasi oleh Apple menyaksikan produk iPhone kini ketinggalan. Katanya, pengguna iPhone yang keluar dan masuk aplikasi pada telefon pintar itu tidak membolehkan fungsi yang lebih meluas seperti BlackBerry Z10.

“Ia sama saja” kata Heins merujuk kepada iPhone.

Perisian terbaru RIM itu membolehkan pengguna melebarkan fungsi seperti di dalam komputer peribadi. Sebagai contoh beliau berkata, seseorang yang menggunakan tidak perlu menutup aplikasi bagi memeriksa email.

Sumber ~ Harian Metro Online


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.