Seorang bayi yang baru berumur dua hari dipaksa berjalan oleh seorang bomoh dalam usaha menyembuhkan demam panas bayi tersebut, Isnin lepas.

Bayi berusia dua hari dipaksa berjalan kerana demam panas – Agensi berita tempatan, NDTV memberitahu, bayi tersebut yang menderita demam panas sejak dilahirkan dibawa berjumpa seorang bomoh wanita berusia 50-an di sebuah kampung.

Bomoh tersebut kemudian memaksa bayi tersebut ‘berjalan’ sambil memegangnya di bahagian leher. Seorang saksi kemudian bertindak merakam ‘upacara’ tersebut dan memberikannya kepada pihak polis.

Kampung tersebut yang terletak di Marigaon kemudian diserbu polis dan menahan dua orang wanita dan bomoh tersebut. Bayi tersebut kemudian dibawa ke hospital berhampiran.

Pegawai polis, Rakesh Kumar memberitahu bahawa upacara ‘bomoh mistik’ mempengaruhi orang ramai untuk tidak peduli keadaan bayi tersebut yang baru lahir.

BAYI BERUSIA DUA HARI DIPAKSA BERJALAN KERANA DEMAM PANAS

“Bayi tersebut memang demam panas, tapi sekarang sudah sihat. Kita perlukan kempen tentang cara-cara penjagaan bayi baru lahir dan ibu baru bersalin,” kata Rakesh. [sinarharian]


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.