BEKAS PEMAIN ANTARABANGSA SEPANYOL SERGIO GONZALES DALAM PEMERHATIAN KELANTAN | PEMAIN IMPORT KELANTAN 2012 | Usaha untuk memantapkan skuad menghadapi musim 2012 juga turut giat dijalankan di Kota Bharu. The Red Warriors (TRW) pastinya tidak mahu ketinggalan dan sedar cabaran musim 2012 pastinya sengit. Persiapan memburu pemain berkualiti perlu dilakukan dengan cara yang terbaik bagi mengharungi saingan liga dan kejohanan domestik selain membuat penampilan sulung pada kejohanan Piala AFC.

Memetik laporan Kosmo! Online, Selepas mencuba lima pemain import dari Croatia, Malawi dan Ghana termasuk seorang pemain dari Liga Divisyen Dua Belanda, Jeans Black yang tiba di Kota Bharu bersama jurulatih baharu mereka, Peter James Butler pada 23 Oktober lalu, mereka dijangka akan mencuba seorang lagi pemain import. Kali ini, ‘selera’ The Red Warriors (TRW) sedikit berubah apabila mereka bakal mencuba bekas pemain kebangsaan Sepanyol yang pernah tersenarai menyertai skuad Piala Dunia 2002 lalu dan pernah beraksi untuk beberapa kelab terkenal di negara yang dikenali dengan jolokan La Furia Roja itu.

Sergio Gonzales

Berusia 34 tahun, Sergio Gonzales kini dikhabarkan berada dalam radar Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa untuk dibawa ke negeri ‘Cik Siti Wan Kembang’ bagi memperkuatkan lagi pasukan itu. Beraksi di posisi tengah, Gonzales memulakan kerjaya profesional sebagai pemain bola sepak selepas menyertai pasukan Espanyol B pada tahun 1995, sebelum diserapkan ke pasukan senior tiga tahun kemudian.

Sumber KAFA memberitahu, nama pemain itu pernah disebut-sebut sebelum ini dalam perjumpaan pihak pengurusan tetapi sehingga kini belum ada surat tawaran rasmi dikeluarkan. Menurutnya, perbincangan secara tidak rasmi sedang berjalan ketika ini antara pemain tersebut dan pihak pengurusan untuk mencari kata putus selain persetujuan pemain itu untuk berhijrah ke Kelantan.

Gonzales dikenali sebagai pemain tengah yang sentiasa bekerja keras serta mampu bertindak membantu pertahanan, selain kreatif dalam menghasilkan gerakan membantu jentera hadapan. Sepanjang 14 musim bermain dalam kempen Liga Sepanyol, dia telah beraksi dalam 429 perlawanan dan berjaya meledakkan 42 gol, termasuk tiga gol ketika bersama pasukan terakhirnya, Levente bagi musim 2010-2011. Karier peringkat antarabangsa Gonzales bermula ketika dipanggil oleh jurulatih Sepa- nyol ketika itu, Jose Antonio Camacho untuk mewakili pasukan kebangsaan pada 2001 bagi persiapan Piala Dunia 2002.

P/S : JIKA SERGIO GONZALES BENAR-BENAR MENYERTAI SKUAD KELANTAN 2012, RASANYA PASTI LEBIH MENGANCAM BUKAN. BERUSIA 34 TAHUN RASANYA BUKAN HALANGAN UNTUK BELIAU BERAKSI DENGAN PEMAIN YANG LEBIH MUDA. APA KATA ANDA PULA?


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.