Inilah bahayanya kalau berada diluar rumah ketika hujan. Benda yang tak dijangka tapi boleh jadi sesuatu yang tak di sangka. Antara bahaya ketika hujan ialah kilat/ petir. Boleh menyebabkan kematian tu. Nasib menyebelahi kanak-kanak di Pasir Mas, Kelantan, apabila beliau pengsan 12 jam akibat terkena panahan petir.

Seperti yang dilaporkan, Mohd Khairul Mohd Rosdi, 9, pengsan 12 jam selepas terkenan panahan petir ketika hujan lebat di Kampung Kolam, Tok Uban dan turut cedera di belakang telinga kiri dan dirawat di Hospital Lati, Pasir Mas. Kejadian pada jam 3.30 petang itu turut menyebabkan nenek, kakak dan seorang adiknya, yang ketika itu berehat di beranda rumah mereka terpelanting apabila panahan petir itu mengenai sebantang tiang berhampiran tempat mereka duduk. Adik Mohd Khairul dikhabarkan sedar dari pengsan kira-kira jam 3 pagi tadi.

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.