Pastinya ramai yang tertanya-tanya apakah status berkenaan gaji minimun sektor swasta. Sebab ada yang menentang dan ada yang menyokong akan perlaksanaannya. Yang sokong sudah tentulah para pekerja. Bagaimana pula dengan majikan? Sudah tentu membangkang bukan.

Namun spekulasi mengenai gaji minimum sektor swasta nampaknya semakin ke kemuncak. Apabila PM sendiri sudah bersuara sudah tentu akan ada pengumuman mengenainya tidak lama lagi. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata, beliau akan membuat pengumuman mengenai gaji minimum pada sambutan Hari Pekerja pada 1 Mei ini. Jadi sabar sahajalah. Lambat atau cepat biarlah apa yang beliau akan bentangkan itu berbaloi dan mencapai kehendak sebenar semua pihak.

p/s : gerun dah dengan kajian ‘ekspress’ ni. biar lambat asal selamat…


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.