Gambar Banjir Kilat Puchong 18 Februari 2013 | Fenomena yang boleh ammboi anggap biasa di Kuala Lumpur mahupun dikawasan sekitarnya. Hujan lebat sikit, sudah tentu kejadian banjir kilat akan berlaku. Memang susah nak dielakkan. Banyak yang perlu dilakukan untuk mengelakkan kejadian banjir kilat dari terus berlaku. Sudah tentu peranan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan kerajaan amat diperlukan. Namun peranan masyarakat juga wajib untuk melaksanakan keberkesanannya.

Menurut beberapa sumber dari Facebook, kejadian banjir kilat sudah berlaku di Puchong pada lewat petang tadi. Lebuhraya Damansara – Puchong (LDP) telah ditenggelami air dan hampir menenggelamkan sebuah kereta. Memang dasyat dan satu kejadian yang merugikan banyak pihak.

banjir kilat puchong

puchong banjir 18 februari 2013

Semoga segalanya selamat dan tiada perkara tidak diingini berlaku.

Kredit gambar ~ Facebook Kiramto Marcello


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.