Seperti tidak munasabah, tetapi harga ayam bersih super dan standard di pasar raya Ong Tai Kim di Plaza Sentul, Setapak dilapor dijual serendah RM1.09 sekilogram, semalam. Memang cukup murah dan pastinya berbaloi. Ini kerana kebiasaannya, harga ayam bersih standard dijual pada harga antara RM5 hingga RM7 sekilogram di pasar basah, pasar raya dan pasar raya besar di seluruh negara.

ayam bersih rm1.09 sekilo

Menurut portal pengguna www.1pengguna.com, pasar raya itu juga menjual ayam hidup sekilogram pada harga yang sama, selain udang putih ‘banana prawn’ saiz sederhana dijual RM4.99 sekilogram dan ketam renjang/bunga RM3.90 sekilogram. Econsave Cash & Carry di Cheras dan pasar raya Jaya Grocer Cheras pula menjual harga ayam bersih standard pada kadar RM3.88 dan RM4.99 sekilogram.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.