Jika dilihat pada pandangan ammboi, keadaan disekitar rumah (kawasan Sg Besi/ Salak Selantan) dilihat semakin tenggelam dengan kabus. Bacaan yang ditunjukkan pada Indeks Pencemaran Udara (IPU) – Jabatan Alam Sekitar (JAS) pada jam 11.00 pagi tadi adalah sekitar 160 untuk kawasan Cheras. Adakah ada risiko untuk kualiti udara ini semakin teruk?

gambar terkini jerebu kuala lumpur cheras jun 2013

gambar terkini jerebu kuala lumpur cheras

Bagaimanapun kawasan darurat seperti Muar mencatatkan penurunan bacaan IPU dimana pada jam 11 pagi tadi mencatatkan hanya 132 berbanding pada 7 pagi, 148.  Namun begitu, terdapat tiga kawasan mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tahap ‘sangat tidak sihat’ iaitu Port Dickson (292), Pelabuhan Klang (288) dan Kemaman (253).

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.