Keputusan dan Video Gol Pahang vs Kelantan Piala Malaysia 20 Ogos 2013 | Pertemuan Pahang lawan Kelantan dalam perlawanan pembukaan Piala Malaysia 2013 diadakan di Stadium Darul Makmur, Kuantan. Kedua-dua pasukan sudah tentu turun dengan misi mencari kemenangan dalam perlawanan sulung ini.

pahang vs kelantan

KEPUTUSAN PENUH PERLAWANAN PIALA MALAYSIA 20 OGOS 2013

PAHANG     1     VS     1     KELANTAN

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Analisa Separuh Masa Pertama:

Kedua-dua pasukan saling berbalas serangan dan permainan berlangsung dengan rancak. Namun ada beberapa babak panas berlaku dan dua pemain Pahang telah menerima kad kuning dalam aksi separuh pertama ini. Kelantan berjaya mendahului Pahang menerusi jaringan Kaptennya, Badhri Radzi (Piya) pada minit ke 9.

Analisa Separuh Masa Kedua:

Aksi separuh masa kedua juga berlangsung sengit. Pahang dan Kelantan saling berbalas serangan. Bagaimanapun Kelantan terlebih dahulu terpaksa bermain dengan 10 pemain apabila Fakri Saarani dikenakan kad kuning kedua seterusnya menerima kad merah pada minit ke 65 sebelum Pahang pula kehilangan Surendran pada minit 81. Pahang memperoleh gol penyamaan pada minit 85 menerusi Damien Stewart.

Kedua-dua pasukan menamatkan perlawaanan dengan keputusan seri, 1-1.

Saksikan Video Gol Pahang lawan Kelantan Piala Malaysia 20 Ogos 2013 dibawah:

VIDEO GOL PAHANG VS KELANTAN PIALA MALAYSIA 20 OGOS 2013

 

 

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.