Kuala Lumpur Tersenarai Dalam 10 Bandar Paling Berbahaya Di Dunia? | Terkejut juga ammboi apabila membaca satu artikel dalam sebuah website ini. Ini kerana sebuah bandar di negara kita Malaysia telah disenaraikan dalam 10 Bandar Paling Berbahaya Di Dunia. Rasa pelik pun ada, rasa macam tak percaya dan terfikir adakah ianya benar-benar fakta sahih atau sengaja diadakan? Mungkin kena tanya pada yang lebih pakar.

Menurut laporan laman web berkenaan, 10awesome.com, Kuala Lumpur berada ditangga ke-6 dalam senarai bandar berbahaya didunia. Laporan berkenaan mengaitkan dengan Kuala Lumpur sebagai bandar yang mencatatkan peningkatan kadar jenayah sebanyak 70 peratus dalam tempoh tiga tahun terkini. Entah dari mana ler fakta yang laman penulis ini dapat.

10 Dangerous Cities In The World 2

Antara bandar dan negara lain yang dipaparkan dalam senarai 10 Bandar Berbahaya Di Dunia adalah seperti berikut:

  1. San Pedro Sula – Honduras
  2. Ciudad Huarez – Mexico
  3. Maceio, Brazil
  4. Acapulco, Mexico
  5. Sharm el Sheikh
  6. Kuala Lumpur, Malaysia
  7. Johannesburg, South Africa
  8. Caracas, Venezuela
  9. Marrakech, Morocco
  10. New Orleans, U.S.A

Diharap ada penjelasan dari pihak berkenaan berhubung isu ini. Info sebegini boleh mencemarkan imej negara kita dimata dunia.

[UPDATE: GAMBAR DIATAS TIDAK KAITAN DENGAN KUALA LUMPUR DAN IANYA DARI NEGARA LAIN. HARAP MAKLUM]

TERBARUPDRM NAFI KUALA LUMPUR ANTARA 10 BANDAR PALING BERBAHAYA DI DUNIA


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.