Dalam banyak berita yang ammboi baca hari ini, rasanya ini adalah berita yang paling menarik. Ia juga berita paling ‘win’ dan boleh ammboi katakan paling ‘ganas’ yang disiarkan dalam portal Astro Awani.

Tak payah nak tapis-tapis, memang tindakan lelaki berkenaan adalah wajar untuk mengajar golongan terkutuk macam ni. Bukan sahaja terkutuk, jijik, bangang, bengap, bahlol dan segala yang sama maksud dengannya.

Memetik laporan berkenaan, seorang lelaki berusia 62 tahun yang didakwa meletakkan asid hidroklorik dalam bekas bahan pelincir di sebuah kelab gay. Lelaki berkenaan telah ditahan dan akan didakwa, menurut laporan pada Isnin.

Letak asid dalam bahan pelincir di kelab gay terbesar di Sydney…

Agensi Australian Broadcasting Corporation (ABC) melaporkan insiden itu berlaku pada Sabtu lalu di Bar Aarows, yang merupakan kelab gay terbesar di Sydney.

Asid hidroklorik itu boleh menyebabkan kesan yang sangat teruk dan berlaku serta-merta. Polis New South Wales mengesahkan tangkapan telah dibuat.

“Selepas beberapa kejadian, anggota keselamatan telah menghubungi pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan untuk melihat jika peralatan di kelab itu telah diubah,” kata polis dalam satu kenyataan pada Isnin.

Tindakan itu sebagai sangat menjengkelkan?

Lelaki berkenaan ditangkap oleh anggota keselamatan selepas alat penggera berbunyi. Ketua pasukan keselamatan kelab berkenaan, ketika ditemuramah ABC, menyifatkan tindakan itu sebagai sangat menjengkelkan.

“Hidroklorik bukan sesuatu yang boleh dibawa bergurau,” katanya.

Lelaki berkenaan, yang identitinya dirahsiakan, akan didakwa atas tuduhan berniat mendatangkan kecederaan, kesusahan atau kesakitan.
Dia juga akan didakwa kerana memasuki premis dengan tujuan membuat kekecohan dan kerosakan.

LELAKI DIDAKWA KERANA LETAK ASID DALAM BAHAN PELINCIR DI KELAB GAY

Tertuduh dibenarkan diikat jamin dan akan didakwa di Mahkamah Parramatta, bulan depan.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.