Akibat persenda Perdana Menteri Malaysia , Datuk Seri Najib Razak dalam satu program TV di Singapura, juri tetap program Maharaja Lawak Mega (MLM) 2017, Najip Ali dilaporkan telah dipecat.

Memetik sumber info, Najip yang juga pengacara popular dari Singapura itu bakal digantikan berikutan dakwaan mengenai tindakannya.

Pengganti beliau bakal diketahui pada Jumaat ini menerusi siaran langsung MLM bermula jam 10 malam di saluran Astro Warna.

Difahamkan, tempat Najip bakal digantikan dengan seorang lagi bekas pengkritik program realiti lawak popular itu.

Sementara itu, Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad ketika dihubungi enggan mengesahkan mengenai perkara itu.

“Buat masa sekarang pihak kami tidak mempunyai sebarang komen mengenai perkara ini,” katanya ringkas.

Dalam program berjudul OK Choppe terbitan Mediacorp 5 itu, Najip dan beberapa selebriti dari Singapura dikatakan tidak sensitif dengan budaya dan sensitiviti masyarakat majmuk di Malaysia apabila sengaja menjadikan Perdana Menteri sebagai bahan jenaka.

Dalam program itu, artis terbabit diminta melengkapkan tajuk berita berkaitan Najib yang dikurangkan dua perkataan iaitu “Najib slams… for threatening Malaysia progress” dan perkataan yang tertinggal itu adalah `fake news‘.

Artis terbabit kemudian menyambung ayat itu dengan kata-kata yang menghina dan merendah-rendahkan pemimpin negara.

Berikut adalah sedutan video rancangan berkenaan:

Apa pula pandangan anda?

Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.