Gara-gara tindakan mempersenda Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Razak dalam satu rancangan TV di Singapura, pengacara Najip Ali telah dikecam dan disingkirkan sebagai juri tetap Maharaja Lawak Mega (MLM) 2017.

Pelbagai pihak mahu Najip dan stesen TV berkenaan memohon maaf atas ketelanjuran tersebut.

Hari ini, menerusi laman web rasmi stesen televisyen Singapura, Mediacorp Channel 5, Najip Ali telah memohon maaf kepada PM dan penonton (rakyat Malaysia).

ARTIKEL BERKAITAN – NAJIP ALI HINA PERDANA MENTERI MALAYSIA, DIPECAT DARI MAHARAJA LAWAK MEGA 2017 [VIDEO]

“Saya ingin memohon maaf kepada Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Razak. Saya merayu beliau, penonton dan rakan-rakan memaafkan saya.”

Najip mengakui tindakannya yang didakwa mempersenda Perdana Menteri adalah tidak sensitif.

“Sejak beberapa hari lalu saya sudah memikirkan sedalam-dalamnya komen yang dibuat semasa segmen dalam rancangan komedi Channel 5 yang merujuk kepada Perdana Menteri Malaysia. Saya sedar betapa saya tidak sensitif dan tidak berhati perut,” katanya.

Menerusi kenyataan sama, Ketua Pegawai Pelanggan Mediacorp, Debra Soon berkata pihaknya sudah menarik balik siaran ulangan episod program itu berkuat kuasa serta-merta.

“Channel 5 dan pasukan produksi di sebalik OK Chope! dengan ikhlas memohon maaf kepada Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Razak atas satu segmen pada episod minggu lalu.

“OK Chope! adalah program mingguan yang ditayangkan secara langsung menampilkan pelawak yang memberikan pandangan lucu mengenai berita dan hal ehwal semasa.

“Episod minggu lalu termasuk komen-komen yang merujuk kepada Perdana Menteri Malaysia sebagai tidak berhemah dan menyakitkan hati. Oleh itu, kami menarik balik siaran ulangannya berkuat kuasa serta-merta. Kami memohon maaf atas kesilapan ini,” katanya.

Pada Rabu lalu, Mediacorp Channel 5 menyiarkan satu episod rancangan komedi OK Chope! yang turut menampilkan segmen berkenaan Perdana Menteri.

OK Chope! yang dihoskan Vernetta Lopez menampilkan ahli panel Najip Ali, Mike Kasem, Rishi Budhrani dan Sam See yang cuba untuk ‘chope’ ke atas satu sama lain bagi memberikan pandangan mereka mengenai kejadian terbaru di media sosial, berita dan budaya pop.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.