Niat Puasa 6 (Enam) Syawal | Dari Abi Ayyub Al-Anshari ra bahawasanya Rasullullah S.A.W. bersabda : “Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan kemudian diikuti nya puasa itu dengan puasa enam (6) hari pada bulan Syawal, maka pahalanya akan sama dengan puasa setahun” – (Hadis Riwayat Muslim)

Kita boleh lihat betapa besarnya ganjaran bagi mereka yang  mampu dan berupaya melakukan dan melaksanakan puasa 6 hari di bulan Syawal ini seperti mana yang telah dinyatakan didalam hadis di atas. Betapa besar pahala yang akan diterima oleh mereka yang melakukan 6 hari sahaja puasa dengan menerima ganjaran sama dengan setahun berpuasa. Jadi pada sesiapa yang mahu berpuasa enam (6) itu anda boleh lihat dibawah niat puasa enam di bulan Syawal. Berkenaan puasa enam + puasa qada (ganti) itu nanti akan ammboi kongsikan kemudian.

Selamat berpuasa enam yer.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.