Padah Akibat Kesilapan Melakukan Jump Kereta | Bila kereta tak hidup, biasanya kita akan melalukan kerja cas bateri atau jumper kereta berkenaan dengan kereta lain. Mungkin ada segelintir yang menganggap melakukan proses jumper adalah satu perkara yang biasa. Namun jika tersilap langkah, berkemungkinan ia boleh menyebabkan berlakunya kebakaran pada kereta anda.

Sekiranya kita mahu melakukan jump start kereta, perkara utama yang perlu dilakukan adalah mendapat kabel jumper. Tetapi kabel tersebut mestilah yang betul-betul diiktiraf dan selamat digunakan. Pastikan langkah penyambungan juga perlu dititik beratkan. Jangan memandai sambung jer jumper berkenaan. Boleh lihat gambar di bawah ini, apabila dua buah kereta melakukan proses jump start, secara tiba-tiba kedua-dua kereta mereka meletup dan mengakibatkan kerosakan enjin yang teruk.

(Sumber)


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.