Perkhidmatan KPPA Ditamatkan Lebih Awal | Seperti yang kita semua sedia maklum, Tan Sri Abu Bakar Abdullah, mantan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) sudahpun bersara pada 30 Jun 2012. Beliau yang banyak dipersalahkan dalam kegagalam Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) setelah skim berkenaan mendapat bantahan dari banyak pihak ekoran timbul kekeliruan dan ketidakadilan dalam skim tersebut.

Namun berita persaraannya itu bukan seperti yang dihebahkan media sebelum ini. Persaraannya bukan secara sukarela bahkan bekas Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA), Tan Sri Abu Bakar Abdullah, mengesahkan beliau tidak bersara tetapi perkhidmatannya dalam kerajaan ditamatkan. Beliau dan keluarga masih bersedih dengan berita penamatan perkhidmatan itu terpaksa akur dengan keputusan berkenan.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.