Kerajaan Pusat Tolak Permohonan Kerajaan Selangor Ambil Alih SYABAS |  Kerajaan Pusat menerusi kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menolak permohonan Kerajaan Selangor bagi mengambil alih pengurusan SYABAS dan mengarahkan Peguam Negara mengkaji undang-undang agar projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 dapat diteruskan.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim baru-baru ini mendakwa SYABAS tidak menjalankan tugasnya mengikut perjanjian konsesi dan kerajaan negeri mahu mengambil alih pengurusan syarikat berkenaan dalam tempoh 14 hari. Khalid berkata keputusan itu diambil menggunakan kuasa di bawah Klausa 32 dalam perjanjian konsesi. (Sumber Berita Harian)


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]l.com]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.