Nampaknya penyerang sensasi negara, Safee Sali yang bergelar jutawan bolasepak pertama di Malaysia dengan kontrak bernilai RM2 Juta di kelab Pelita Jaya, Indonesia terus dihantui kemarau jaringan yang kini menjangkau 6 bulan untuk skuad Harimau Malaya.

Dalam kritikan dan komen peminat bolasepak tanah air yang hampa dan kecewa dengan aksi beliau dalam beberapa perlawanan lepas, Safee Sali juga menanggung kekecewaan yang lebih berat. Bak kata pepatah, ‘berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul’.

Safee Sali juga meluahkan kekecewaan kerana gagal menjaringkan gol dalam perlawanan menentang Filipina tempohari walaupun mengakui pasukannya bermain dengan baik dan menguasai permainan namun kegagalan penyudah menyaksikan skuad Filipina pulang gembira dengan keputusan seri tanpa jaringan. Safee beritahu antara punca kegagalan penyudah mungkin disebabkan faktor padang dan kegopohan untuk menghasilkan gol.

Apapun beliau berjanji untuk beraksi dengan lebih baik dan menggegar gawang Singapura dalam aksi persahabatan antarabangsa seterusnya di Stadium Jalan Besar, Jumaat (8 Jun 2012) ini.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.