Tidak dinafikan tugas guru zaman sekarang bukannya mudah. Kalau dulu ada yang kata susah juga, lani rasanya lagi lagi susah. Ammboi yang bukan guru pun rasa tidak layak bergelar guru kalau nak mengadap pelbagai karenah pelajar hari-hari.

Rasanya dulu kalau setakat kena rotan (pelajar lelaki dan perempuan) memang biasa jer. Sekarang silap haribulan boleh naik turun mahkamah. Dalam pada itu, siapa sangka rupanya ada senarai hukuman disiplin yang guru tidak boleh lakukan di sekolah.

Dibawah ammboi kongsikan satu lampiran dimana ia didakwa untuk makluman buat semua guru berkenaan bentuk-bentuk hukuman yang dilarang dilakukan di sekolah.

senarai hukuman disiplin yang guru tidak boleh lakukan di sekolah

Berdasarkan senarai diatas, nampak gayanya para guru hanya perlu datang ke sekolah, buka buku, mengajar, habis masa tutup buku dan balik. Kalau murid buat bising dan buat kacau, senyap je lah. Nak buat macam mana kan?


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.