Baru-baru ini kita dihidangkan dengan kisah ‘kehilangan’ remaja di sebuah banglo tinggal, Villa Nabila. Namun rupa-rupanya beliau bukan disembunyikan oleh hantu atau jin yang berada disitu, tetapi ‘sedang bersembunyi’ dirumah kawannya. Terus para bomoh mahupun pakar-pakar berkenaan paranormal ‘tepuk dahi’ kerana sah-sah andaian mereka salah.

Dalam kehangatan itu juga, ammboi ada senaraikan Senarai Top 5 – Tempat Paling Berhantu Di Malaysia. Ada 5 lokasi yang disenaraikan pakar-pakar yang boleh dianggap menyeramkan dan sebagainya. Antaranya Highland Tower, Banglo Mona Fandey, dan Villa Nabila. Nak tahu lebih lanjut, klik link diatas.

Kali ini, ammboi nak kongsikan pula, Senarai Top 5 – Filem Hantu Seram Di Malaysia. Senarai ini ammboi petik dari Ohbulan dimana pihaknya telah membuat analisis ringkas mengenai filem-filem seram di Malaysia. Bagi ammboi, senarai itu antara yang terbaik memandangkan di Malaysia memang kurang filem genre seram. Kalau ada tajuk hantu pun bukannya hantu betul dan jenis komedi seram dan jadi memang tidak seram lah. Contohnya Hantu Kak Limah Balik Rumah, Hantu Gangsters, Hantu Kapcai dan sebagainya. Kira bukan filem seramlah tu kan.

Menurut Ohbulan, mereka bersetuju untuk meletakkan filem-filem dibawah sebagai filem paling seram oleh produksi tempatan diantara tahun 2000-2013.

senarai top 5 filem hantu paling seram di malaysia 1

senarai top 5 filem hantu paling seram di malaysia 2

senarai top 5 filem hantu paling seram di malaysia 3

senarai top 5 filem hantu paling seram di malaysia 4

senarai top 5 filem hantu paling seram di malaysia 5 a

Mungkin anda punya pendapat yang lain, atau mungkin ada yang belum menonton filem-filem diatas. Kalau ada cadangan lain boleh komen dibawah.

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.