Inilah antara keburukan laman sosial. Semua masalah pun nak cerita kepada umum. Bila dah selalu dengan laman sosial, apa sahaja yang tidak berkenan akan diluahkan. Namun biarlah pada hadnya. Kalau sampai hal rumah tangga pun nak cerita juga memang melampaulah. Itulah yang berlaku pada pasangan suami isteri ini. Si suami melepaskan ‘geram’ dengan memaki hamun isterinya menerusi laman Facebook.

suami isteri bergaduh

Menerusi petikan diatas, sebenarnya agak sukar untuk menentukan salah siapa sebabnya tindakan kedua-dua mereka jelas salah (pendapat peribadi ammboi la). Si suami tidak wajar menegur isterinya begitu, dan si isteri pula sudah tentu anda ada melakukan apa-apa yang tidak kena pada suami anda.

suami maki isteri dalam facebook(Sumber gambar)

Diharapkan masalah kedua suami isteri ini akan selesai dengan sebaiknya. Tak perlulah nak panjangkan dan kalau boleh duduklah asing dahulu buat sementara. Mungkin dengan cara itu boleh menenangkan kembali ‘panas’ yang beralun dalam dada tu.

Semoga perkara ini menjadi pengajaran kepada kita semua. Tidak semua masalah keluarga boleh dibawa ke Facebook atau mana-mana laman sosial. Bercerita dengan orang juga tidak digalakkan dan kalau boleh elakkan. Cuba guna cara lain kalau isteri tidak dengar kata. Semua isteri mahupun suami tidak sempurna. Ambillah masa untuk belajar jadi lebih baik. Sama-sama kita berdoa agar hubungan pasangan di atas kembali baik dan sanggup baiki diri ke arah yang lebih baik. Insya Allah…

p/s: Siap ada orang LIKE tu status macam tu… adess…

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.