Tahniah, Lee Chong Wei Dan Wong Mew Choo Dapat Anak Lelaki | Semalam, jagoan badminton no 1 negara, Datuk Lee Chong Wei sah bergelar bapa apabila isterinya, Wong Mew Choo selamat melahirkan bayi lelaki di Hospital Gleneagles pada jam 2.30 petang.

Bayi sulung pasangan pemain badminton kebangsaan itu diberi nama Kingston Lee dan seberat 3.5 kilogram itu dilahirkan melalui pembedahan. Sepanjang pembedahan, Datuk Lee Chong Wei berkata dia menemani isterinya dan kelahiran putera sulung mereka tanpa sebarang komplikasi.

“”Isteri serta anak saya semuanya dalam keadaan okey. Saya menemani isteri saya ke dalam bilik pembedahan. Saya rasa begitu lega dan gembira. Ini adalah pengalaman pertama saya menjadi bapa dan harap dengan kehadiran orang baharu ini dapat membawa tuah untuk saya mencatat kejayaan lebih besar lagi,” katanya dipetik dari laporan Utusan Online.

lee chong wei dapat anak lelaki

Berkongsi perasaannya setelah bergelar bapa, Chong Wei memberitahu, apa yang dirasakan ketika bayinya dilahirkan sangat berbeza sewaktu dia berada di dalam gelanggang. Jelasnya, dia berasa lebih gementar ketika menanti isterinya melahirkan bayi mereka berbanding ketika sedang beraksi dalam sesebuah pertandingan.

“”Perasaan saya begitu berbeza tidak sama ketika saya masuk ke gelanggang. Sebelum masuk ke bilik pembedahan doktor tegur saya kerana dia tengok muka saya begitu pucat. Saya rasa sangat tertekan. “Ini adalah pertama kali saya menjadi bapa, saya tidak berani tengok (ketika bayi dilahirkan) tetapi selepas bayi dilahirkan saya berasa lega dan ini mungkin kali pertama jadi saya agak gugup, kalau anak kedua nanti mungkin lebih OK,” ceritanya dengan nada penuh teruja.

Berpegang kepada kepercayaan masyarakat Tionghua, Chong Wei serta isteri hanya akan memilih nama Cina untuk anaknya itu dalam tempoh seminggu lagi.

Penulis: ammboi

Avatar

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.