Sebuah rakaman video penuh hiba yang menunjukkan seorang lelaki menyanyikan lagu Beatles kepada bayinya yang bergelut dengan kematian kini menjadi viral di media sosial. Kisahnya itu bertambah pilu apabila isterinya meninggal dunia selepas melahirkan.

Video ayah nyanyikan lagu buat bayinya yang nazak jadi viral di media sosial – Chris Picco menyanyikan lagu “Blackbird” sambil memetik gitar di sebelah inkubator yang menempatkan anaknya di wad bersalin. Bayinya yang dinamakan sebagai Lennon itu dilahirkan tidak cukup bulan melalui pembedahan Caesarean minggu lalu.

video ayah nyanyikan lagu buat bayinya yang nazak jadi viral

Bayi lelaki tersebut dilahirkan di usia 24 minggu pada 8 November, hari yang sama nyawa isterinya gagal diselamatkan. Lennon hidup selama tiga hari di wad bersalin Hospital Universiti Loma Linda yang terletak di luar Los Angeles dan meninggal dunia pada 11 November. Sehingga semalam, video tersebut telah ditonton lebih daripada setengah juta kali dan puluhan ribu tontonan dicatatkan bagi setiap beberapa minit.

Video Chris menyanyikan lagu ‘Blackbird’ sambil memetik gitar bagi menenangkan bayinya yang bergelut dengan kematian kini menjadi viral. Ibu kepada bayi tersebut meninggal dunia selepas melahirkannya. -Sumber YouTube

Pada laman web yang ditujukan khas buat isteri dan anaknya, tertera kata-kata: “Nyawa Ashley yang disayangi berakhir minggu lalu dengan penuh tragik dan kepiluan. Bayinya juga hanya bertahan beberapa hari selepas itu.”

Jurucakap keluarga berkenaan, Brett Walls, memberitahu AFP: “Dalam tempoh beberapa hari ini, Chris akan menghabiskan masa dengan keluarga, teman-teman dan komuniti di kala dirinya dilanda hiba.”

“Dia menggunakan lagu tersebut yang amat mesra pendengar. Dia juga menzahirkan hasrat untuk bekerjasama dalam usaha membawa ketenangan dan penyembuhan kepada golongan yang sedang menderita,” ujarnya dalam satu e-mel. [astroawani]


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.