Sidang media rasmi kehilangan pesawat MAS MH370 diketuai oleh oleh Datuk Azharuddin Abdul Rahman, Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam. Sidang media berkenaan telah disiarkan secara langsung menerusi Astro Awani.

sidang media pesawat mh370 hilang

Antara intipati sidang media terbaru adalah sebagaimana dibawah:

  1. Laporan terkini kerja-kerja mencari 34 air craft , 40 ship. Pesawat ditamatkan dalam 7pm, kapal masih diteruskan.
  2. Pencarian diluaskan ke kawasan selat Melaka berikutan kemungkinan MH370 berpatah balik.
  3. Isu Paspot palsu masih dijalankan, namun tumpuan utama masih ditumpukan pada kerja mencari pesawat MH370. Antara maklumat yang terbaru ialah dua penumpang itu membeli tiket pada masa yang hampir sama, punya turutan siri tiket yang berurutan, dibeli dari sumber yang sama menggunakan matawang yang sama iaitu matawang bhat (Thai Bhat).
  4. Pihak berkuasa China masih belum memberikan sebarang laporan rasmi kepada pihak Malaysia berkenaan berita mereka menjumpai serpihan binaan yang disyaki bangkai pesawat.
  5. Video CCTV penumpang terlibat kes pemalsuan pasport masih dalam siasatan agen yang dilantik.
  6. Pihak berkuasa masih menunggu hasil ujian sampel minyak dari pihak berkuasa Vietnam yang diambil dari lokasi penemuan tumpahan minyak diperairannya samada sampel minyak tersebut datang dari pesawat MH370 atau sebaliknya.
  7. Menjelaskan isu kapal selam yang ditimbulkan oleh orang awam.
  8. Sidang media ditangguh pagi esok, namun jika ada maklumat penting baharu pihak media boleh dipanggil segera bila-bila masa.

Video ada masalah audio, mohon maaf. Mungkin akan diperbaiki. Atau anda boleh tontonnya disini Astro Awani.

Sidang media seterusnya akan berlangsung esok pada jam 12 tengahari. Namun sekiranya ada info terkini, sidang media akan diadakan untuk maklumkannya kepada pihak media.

Kredit: Ringkasan sidang media oleh www.GuaTv.com | Video AstroAwani


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.