Wang Kertas Baru 2012 | Siapa yang dah ada wang kertas baru? Kalau belum anda mungkin anda ‘terserempak’ dengannya selepas ini. Ini kerana Bank Negara Malaysia (BNM) mula mengedarkan wang kertas baru sejak semalam yang sah diperlakukan dan diedarkan bersama wang kertas sedia ada.

Wang kertas baru itu terdapat dalam denominasi RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100 serta bertemakan keunikan Malaysia dengan ciri budaya dan warisan keindahan alam semula jadi negara. Selain itu, ia dilengkapi dengan ciri keselamatan baru serta sesuai untuk golongan kurang upaya penglihatan di mana ia menggunakan ciri khusus pengenalpastian secara sentuhan untuk mengenali dan membezakan denominasi berlainan.


Penulis: ammboi

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : [email protected]]

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.